Keptas sūris jau seniai yra užkariavęs mūsų širdis, o kai Mantas užsikrėtė rūkymo manija, tuomet pamilome ir rūkytą sūrį. Vasarą jis puikus užkandis, žiemą – nostalgiškas prisiminimas apie vasarą… mmmm šis sezonas neturi nei pradžios nei pabaigos, kepti ir rūkyti galima ištisus metus 🙂
Reikės:
- Ne mažiau kaip 22 proc. riebumo varškės sūrio
- Mėgstamų prieskonių
- Druskos
- 1 v.š aliejaus
Sūrį nusausinkite.
Prieskonius sumaišykite su aliejumi ir įtrinkite sūrį.
Sūrį sudėkite į folijos laivelį, palikite atvirą ir rūkykite ~ 30 minučių 130-150 karštumo uždengtame grilyje.
Skanaukite dar šiltą, atšalęs jis vėl sukietės ir puikiai tiks pjaustyti užkandžiams 🙂