Pusryčių beigeliai

Kai pamačiau šį receptą, jau svajojau kad tai bus tobuliausi savaitgalio pusryčiai… kad juos kepsiu su kvietiniais standartiškai, bet būtinai ir avižiniais, o gal net miksą su grikių miltais išbandysiu jau netrukus 🙂 eksperimentuokite drąsiai, skonis gausis kaskart vis kitoks 🙂

Reikės 4 vnt:

  • 150 g miltų (+ papildymai minkymui)
  • 235 g graikiško jogurto
  • 1 nubrauktas a.š. sodos (arba 1 a.š. kepimo miltelių)
  • žiupsnis druskos
  • riebalų
  • sezamo ir juodgrūdės sėklų (nebūtinai)

Jogurtą sumaišykite su soda, kol suputoja. Įberkite druskos, miltų, sumaišykite ir užminkykite tešlą.

Rankas patepkite aliejumi ir suformuokite beigelius (apskritimo formos pyragėlius su skyle viduje). Papurškite aliejumi ir pabarstykite sėklomis.

Kepkite 170-180 °C orkaitėje 20-25 min.Iškeptą būtinai atvėsinkite ~10 minučių ir tik tuomet pjaukite.

Gardūs pusryčiai buvo juos aptepus mėgstamu sūreliu, papuošus avokado karūna ir keli gabalėliai rūkyto šamo su pipirnės daigais. Gera kuomet gali pusryčiauti neskubėdamas ir mėgautis paprastais dalykais su visa šeima 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

six − two =