Puikūs kučiūkai su riešutų pienu

Anakardžių riešutų pienui reikės:

  • 1 puodelis anakardžių riešutų
  • 2 puodeliai šalto vandens
  • Žiupsnelis druskos0,5 arb.š. vanilės pastos

Anakardžių riešutus užpilti vandeniu iš vakaro.

Ryte vandenį nupilti, riešutus nuplauti, sudėti juos į kokteilinę, užpilti šviežiu vandeniu, pagardinkite žiupsneliu druskos ir malkite didžiausiu greičiu 3-4 minutes. Pridėkite vanilės pastos ir dar kelias sekundes paplakite.

Šis pienas puikiai pakeis tradicinį aguonų pieną, patiks net vaikams savo saldumu, svarbu tik kad jie nebūtų alergiški riešutams.

Kučiukams reikės:

  • 150 ml šilto anakardžių pieno
  • 3,5 g sausų mielių
  • 5 valg. š. cukraus
  • 250 g miltų (papildomai reiks dar minkymui)
  • 1 valg. š. aliejaus
  • 50 g aguonų

Į puodelį su šiltu anakardžių pienu suberkite mieles ir šaukštą cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 5 minutes, kol ims lengvai putoti.

Miltus įsijokite į gilesnį dubenį, sumaišykite su aguonomis, supilkite mielių mišinį, aliejų, suberkite likusius 4 šaukštus cukraus ir užminkykite tešlą. Dubenį pridenkite drobele ir palikite šiltai, kad pakiltų.

Pakilusią tešlą minkykite ant miltais pabarstyto stalo, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų. Jei tešla atrodytų per minkšta, įsijokite šiek tiek miltų. Iš pakilusios ir išminkytos tešls rankomis suformuokite piršto storio volelius, supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite į miltais pabarstytą kepimo skardą.

Iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10–15 minučių pavartydami mediniu šaukštu, kol dailiai pagels. Nors kūčiukai atrodys minkšti, bet pastovėję, jie tikrai taps traškūs, tik palikite atvirame dubenyje.

Print Friendly, PDF & Email