Ploni minkšti blynai

Nėra nei vieno savaitgalio mūsų šeimoje be… BLYNŲ! Mažų, didelių, storų, plonų, saldžių ir ne saldžių… Ypač mėgstam Manto keptus lietinius, tad jį jau galima drąsiai tituluoti blynų karaliumi 🙂 Jeigu pamenat, seniau buvome įsimylėję storesnius rusiškus blynus, o šie ploni, minkšti, tinka tiek su įdaru, tiek vieni su cukrumi… kaip visuomet mėgsta mūsų mažasis smaližius 🙂

  • 3 kiaušinių
  • 220 ml pieno
  • 160 ml miltų (taip taip ml, o ne gramų 🙂
  • 1,5 valg. š. ištirpinto sviesto
  • 1,5 valg. š. cukraus (nebūtina, jei norisi nesaldžių)
  • žiupsnelio druskos
  • aliejaus kepimui

Visus ingredientus sudedate į indą ir suplakate virtuviniu trintuvu. Taip taip tuo pačiu įrankiu, kuriuo gaminate trintas sriubas. Plakite, kol tešla pasidarys vientisa ir be miltų gumuliukų.

5 minutės poilsio tešlai ir kepkite plonus blynelius įkaitintoje keptuvėje vos vos pateptoje aliejumi.