Nėra nei vieno savaitgalio mūsų šeimoje be… BLYNŲ! Mažų, didelių, storų, plonų, saldžių ir ne saldžių… Ypač mėgstam Manto keptus lietinius, tad jį jau galima drąsiai tituluoti blynų karaliumi 🙂 Jeigu pamenat, seniau buvome įsimylėję storesnius rusiškus blynus, o šie ploni, minkšti, tinka tiek su įdaru, tiek vieni su cukrumi… kaip visuomet mėgsta mūsų mažasis smaližius 🙂
- 3 kiaušinių
- 220 ml pieno
- 160 ml miltų (taip taip ml, o ne gramų 🙂
- 1,5 valg. š. ištirpinto sviesto
- 1,5 valg. š. cukraus (nebūtina, jei norisi nesaldžių)
- žiupsnelio druskos
- aliejaus kepimui
Visus ingredientus sudedate į indą ir suplakate virtuviniu trintuvu. Taip taip tuo pačiu įrankiu, kuriuo gaminate trintas sriubas. Plakite, kol tešla pasidarys vientisa ir be miltų gumuliukų.
5 minutės poilsio tešlai ir kepkite plonus blynelius įkaitintoje keptuvėje vos vos pateptoje aliejumi.