Minkšti lietiniai

Ar naujieji 2020-ieji prasidėjo kaip nors kitaip? Neeeee…. Įprastai ramiai namie su kalnu lietiniu blynu ir kvapnia kava, tai savaitgalio ir šventinių dienų mūsų šeimos tradiciniai ritualai. Tačiau kol Domas šventes švenčia pas senelius, blynų sau nekepėm, lyg sugriuvo mūsų ritualas, tad naujuosius pradedame ne naujais dalykais, tradicija tapusiais mūsų lėtų rytų ritualais, tačiau nauju receptu 🙂

Iš pirmo žvilgsnio šis receptas labai panašus į jau mūsų skelbtą, tačiau pabandžius dalį pieno pakeisti verdančiu vandeniu… buvome netikėtai nustebinti blynų minkštumu ir tiesiog tirpstančiu burnoje skoniu. Viena būtina sąlyga – 30 minučių poilsis tešla. Ir tai patikėkit – būtina – kitu atveju tiesiog blynai plyš ir nedžiugins Jūsų 🙂

Reikės:

  • 1,5 stiklinės verdančio vandens
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 2 L dydžio kiaušinių
  • 1,5 stiklinės miltų (tešla gaunasi tikrai skystesnė nei blynams)
  • 1,5 valg. š. lydyto sviesto
  • 1,5 valg. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • aliejaus kepimui

Suplakite kiaušinius su cukrumi, pridėkite druskos.

Toliau plakdami mišinį, supilkite pieną ir palaipsniui suberkite miltus.

Nenustodami plakti, supilkite tirpintą sviestą, o paskui plona srovele verdantį vandenį.

Tešlą BŪTINAI palikite pailsėti 30 minučių.

Įkaitintą keptuvę plonai patepame arba papurškiame aliejumi, plonu sluoksniu pilkite tešlą, laukite 1-2 min (nuo blyno paviršiaus dingsta drėgmė), tuomet apverskite ir dar 1-2 minutes kepkite.

Skaniųųųų 2020-ųjų !!!