Paukštienos graikiškas kebabas (gyros)

Šis patiekalas geras tuom, kad nors priskiramas greito maisto kategorijai, bet gali būti kupinas daržovių ir visiškai lengvo gardaus padažo. Mūsų šeimos mažasis pageidavo bulvių, tad kebabas būtent su bulvėmis, kurios Graikijoje dažniau patiekiamos atskirai, bet tai būtina šio patiekalo dalis.

#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂

Reikės:

  • ~ 600 g paukštienos mėsos (rekomenduojame rinkitės šlauneles)
  • 1 šaukštelio maltų kalendrų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 citrinos
  • 1 šaukštelio rūkytos paprikos
  • 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelio džiovinto baziliko
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

Paukštienos mėsą supjaustykite jusotelėmis.

Prieskonius sumaišykite, įtarkuokite citrinos žievelės, įspauskite sultis, įpilkite aliejaus, sumaišykite.

Marinatu įtrinkite paukštienos juosteles ir palikite marinuotis mažiausiai per naktį, o geriausiai iki paros, galima net dviejų.

Patiekimui:

  • 4 pitų arba galima pakeisti tortilijomis
  • 2 agurkų
  • 1 česnako skiltelės
  • 3 šaukštų graikiško jogurto
  • mėsingo pomidoro
  • ~ 500 g keptų bulvyčių

Mėsą apkepkite keptuvėje dalimis, kad apskrustų.

Agurkus sutarkuokite su česnaku, sumaišykite su jogurtu. Pagal skonį pagardinkite druska.

Supjaustykite pomidorą juostelėmis.

Ant pitos arba tortilijos dėkite mėsos, pomidorų, bulvių, apšlakstykite agurkų padažu, susukite ir valgykite 🙂

Print Friendly, PDF & Email