Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu prisipažinti… nemėgstu obuolių pyragų, tų… kurie tokie tešliniai ir… sunkūs, tačiau šis receptas visiškai kitoks, kurio privalote paragauti, net jei kaip ir aš – nemėgstate obuolių pyragų 🙂

Obuoliu pyragas su razinomis ir riesutais (2)6

 Reikės pagrindui:
  • 200 g miltų
  • 200 g rudojo cukraus
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 150 g lydyto sviesto
Reikės įdarui:
  • 100 g cukraus
  • 3 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 200-250 ml vandens
  • 500-600 g smulkiai supjaustytų obuolių (tik netarkuokite) 
  • 200 g Arimex razinų
  • 50 g migdolų plokštelių
  • 0,5 arb. š. migdolų esencijos

Obuoliu pyragas su razinomis ir riesutais (3)6

Užmerkite razinas.

Sumaišykite miltus, rudąjį cukrų, avižinius dribsnius ir sviestą, pirštais trupinkite, kol gausis trupiniai. Atidėkite 5-6 kupinus šaukštus trupinių, jais puošime pyrago viršų.

Likusius supilkite ant kepimo formos (naudokite tortinę su išimamu dugnu, įtieskite sviestinio popieriaus) dugno ir pirštais suformuokite pagrindą.

Puode sumaišykite cukrų su krakmolu, užpilkite šaltu vandeniu ir nuolat maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Pavirę dar pora minučių, supilkite migdolų ekstraktą, suberkite pjaustytus obuolius, išmirkytas razinas ir migdolų plokšteles. Viską gerai išmaišykite ir supilkite ant paruošto pyrago pagrindo. Ant viršaus užbarstykite atidėtus trupinius.

Kepkite įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje 40-45 minučių arba kol gražiai apskrus. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių, jokiu būdu nepjaustykite šilto, turi pilnai atvėsti ir sustingti.

 Obuoliu pyragas su razinomis ir riesutais (4)6
Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three × two =