Glazūruotas netikras zuikis vytinto kumpio apdaruose

 ir vėl traukiu kai ką nuostabaus iš savo lobyno… glazūruotas obuolių marmeladu netikras zuikis… mmmmm TOBULIAU dar neteko ragaut 🙂

Reikės:

  • 3 a.š. aliejaus
  •  4 česnako skiltelės
  • 200 g salierų stiebų
  • 2 vidutiniai žali obuoliai (~300 g) sutarkuoti burokine tarka
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 500 g jautienos (arba veršienos) faršo
  • 140 g. džiuvėsėlių
  • 2 kiaušiniai
  • 450-500 g plonų vytinto kumpio juostelių (kuo ilgesnių ir platesnių)
  • 2 vidutiniai žali sultingi obuoliai  (~250 g) supjaustyti plonais griežinėliais
  • 4 v.š. obuolių marmelado (taip pat tinka raudonųjų serbentų arba svarainių)
  • prieskonių pagal skonį, kuriuos dedate į faršą (aš naudojau česnakinius prieskonius faršui, taip pat baziliką, raudonėlį)

Keptuvėje ant aliejaus pakepiname smulkintus griežinėliais česnakus ir smulkiai supjaustytus salierų stiebus, kol viskas suminkštėja. Sudedam tarkuotus obuolius, kepinam kol išgaruoja sultys, atvėsiname.

Sumaišome inde faršą su kepintomis daržovėmis, džiuvėsėlius,  prieskoniais ir kiaušiniais. Padaliname į dvi dalis. Ant maistinės plėveles išklojame kumpio riekeles ir uždedame faršo m išlyginame ir sufomruojame ritinuką ir su maistinės plėvelės pagalba suformuojame ritinėlį apsuktą vytintu kumpiu. Vieną ritinėlį dariau su šoninę, kitą su vytintu kumpiu, grynai išbandymui skonio ir riebumo atžvilgiu 🙂

Sudedame netikrus zuikius į aliejumi išteptą skardą , tarp vytinto kumpio juostelių įkišame obuolio griežinėlių ir aptepame puse pašildyto (šiek tiek paskiedžiau 1 v.š. karšto vandenens) marmelado. Kepame neuždengtus 160-180 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi ~ 45 min.  kol netikrias zuikis iškepa ir kumpis su obuoliais apskrunda, kepant vis aptepam likusiu marmeladu. Patiekiamas karštas ir valgomas su garstyčiomis.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

11 − four =