Kas yra tinklaraštis? Dienoraštis… Juodraštis… Tavo sielos veidrodis… tavo virtuvės kvapų dvelksmas… tavo nuotaikų šėlsmas… kuris persikelia kartais ir į platesnius vandenis, tokius kaip Tarptautinės tinklaraštininkų dienos šventimas 🙂 Čiop Čiop studijoje Vilniuje 🙂
su skaniomis Mark&Spencer dovanomis
bei smagia Laura iš Electrolux
ir kaip visuomet visur spėjančia Debesų redaktore Asta 🙂 kurią prieš renginį stebėjome pro langą linksmai dirbančią su vakaro dekoracijomis
Buvo smagu pabūti, pasijausti lyg virtuvės šefu ruošiančiu vaikystės vakarėlio užsakymą ir tikrai ne vieną kitą porciją 🙂
Dalinamės bendrai gamintu su idėjos autore Simona iš Mukatano receptu
kuris taip ypatingai kvepėjo ir gardžiai gulėsi pilvelyje, kad net dabar atrodo jaučiame jo skonį 🙂
Šalta vaikystės braškių sriuba su marcipaniniais pyragėliais
(6 porcijoms)
Šaltai sriubai:
- 200 ml vandens
- 125 g cukraus
- 500 ml braškių
- 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (idealiausiu atveju burboninės vanilės ankštis)
- 1 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių
Šiltiems marcipaniniam varškės pyragėliams:
- 100 g marcipano masės (galima pakeisti migdolų miltais)
- 200 g rikotos (galima pakeisti pertrinta varške)
- 2 didelių kiaušinių
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Patiekimui:
- Žemuogių arba šilauogių
- Laukinių smilgų
- Citrinos sulčių pašlakstymui
Sriubos gamyba: Užvirti vandenį su cukrumi ir pavirti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti į mažus gabalėlius susmulkintas braškes. Maisto smulkintuvu sutrinti sriubą į vientisą masę, paskaninti vanile (jei naudojate burboninės vanilės ankštį, ją apvirkite kartu su cukrumi, o prieš trinant būtinai išimkite) ir citrinos sultimis. Atvėsinti šaldytuve.
Pyragėlių gamyba: Įkaitinti orkaitę iki 175 C. Sumaišyti cukrų, marcipaną su rikota, po to įmaišyti kiaušinius ir vanilės ekstraktą, kol gausis vientisa masė. Padalyti šią masę tarp mažų kepimo indelių ar keksiukų formelių. Kepti apie 25 minutes, kol pyragėliai šiek tiek apskrus. Iškeptus, palikti 10 minučių atvėsti.
Patiekimas. Į gilios lėkštės dugną dedamas šiltas pyragėlis, atsargiai aplink jį įpilama šaltos braškių sriubos. Puošiama uogomis suvertomis ant laukinių smilgų.
ir sėdame sėdame prie skaniai jaukiai kitų tinklaraštininkų nukloto stalo 🙂
Niam – noriu to pyragėlio dabar!