Morkų keksas

Kaip išsikepti ką nors skanaus, aromatingo, drėgno, tirpstančio burnoje iš to ką turi šaldytuve, nes nerealiai norisi ko nors skanaus, o pirktiniai saldumynais piknaudžiauti negalima…. ? Ačiū Aušrai už idėją, keksas tikrai labai skanus 🙂

morku keksas (2)6

Reikės:

  • 215 g miltų
  • 0,5 a.š. valgomosios sodos
  • 1 kupino a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. cinamono
  • šiek tiek muskato riešuto
  • 1 kupinas a.š. cukraus su vanile
  • žiupsnelis druskos
  • 80 g rudojo cukraus
  • 120 g minkšto sviesto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 140 ml riebios tirštos grietinės
  • 2 stambios (~300 gr) sutarkuotos morkos
  • 10 vnt. saldainių „Karvutė“ (geriau tinka be tąsios karamelės)

Minkštą sviestą ištrinname su cukrumi iki purumo ir po vieną gerai įplakame kiaušinus, galiausiai įmaišome grietinę. 

 Miltus gerai sumaišome su soda, druska, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir muskato riešutu. 

Palengva sumaišome skystą tešlą su biriais produktais. 

Nuo tarkuotų morkų nuspaudus skysčių perteklių, sudedame į tešlą. Gerai išmaišome. Sudedame smulkiai sukapotus saldainius ir išmaišome.

Kepiau silikoninėje formoje, 180 laipsnių kaarštumo orkaitėje su ventiliatoriumi maždaug 50 min. Priklausomai nuo formos aukščio gali skirtis kepimo laikas. Keksą galima pjaustyti tik labai gerai atšalusį.

morku keksas (1)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

13 − 10 =