Mėsainis su plėšyta antiena

Amerika!!! Vis sukosi mintys kokiu čia mėsainių pasilepinti. Turbūt nieks nenustebsite, kad, pagalvojus apie Amerikos virtuvę, pirmoji mintis būna būtent mėsainio. Tačiau šį kartą nesinorėjo įprasto maltinuko… Einant parduotuvėje akys užkliuvo už anties. Įsidedam ją į krepšelį, nes jau seniai svajojome apie lėtai per naktį keptą antį, lėtai, kurios mėsa poto lengvai krenta nuo kaulų ir… MINTIS!!! Burgeris plėšikas su plėšyta antiena BBQ padaže…. mmmm keliaujam? Šis receptas taip pat tinkamas sunaudoti virtos vištienos likučius 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones prasideda po įspūdingai spalvingą Ameriką 🙂

Reikės 4 porcijoms:

  • pusės anties plėšytos krūtinėlės mėsos
  • 1 valg. š. sviesto
  • 3 valg. š. BBQ padažo
  • sauja pjaustyto violetinio kopūsto
  • sauja pjautyto baltagūžio kopūsto
  • 1 morka
  • aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • svogūnų traškučių (nebūtina)
  • 4 sūrio lapelių mėsainiams
  • 4 mėsainių bandelės (rekomenduojame rinktis brioshe tipo)

Kaip gaminti per naktį lėtai antį? Šį receptą naudojame labai labai labai dažnai. Kepame šerno kumpį, kepame paukštieną, žodžiu tinka visiems skoniams. Nebijokite kepti antį ir 12 valandų, nes vistiek jos kiekis didesnis. Tikrai niekas neprisvils ir nesudegs 🙂

Morką sutarkuojame šiaudeliais, sumaišome su pjaustytais kopūstais, pagardiname prieskoniais ir aliejumi. Sumaišome, paliekame pastovėti.

Keptuvėje pakaitiname sviestą, sudėdame plėšytą antieną, užpilame BBQ padažu ir maišome, kol viskas susimaišo.

Bandeles pakrudiname ant grilio, dedame sūrio lapelį, keptos mėsos su padažu, salotų ir svogūnų dėl traškesio. Uždengiame antra bandelės puse ir… skanaujame 🙂

Print Friendly, PDF & Email