Melanzane alla parmigiana (pagal Donatą Dabrovolską)

mmmm… jau draugai rašo, kad namie bando kulinarijos studijoje su Donatu Dabrovolsku išbandytus itališkus receptus… o aš dar vis mėgavausi šiltais prisiminimais… bet gi… nebegaliu daugiau jais mėgautis, nes labai skubu pasidalinti nuostabiu baklažanu užkandžiu… tiesa jis toks sotus, kad drąsiai gali būti ir vakarienės patiekalas 🙂

 Reikės 2 porcijoms:

  • 1 baklažanas
  • 1 kiaušinis
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • Druska, pipirai
  • 15g kieto tarkuoto sūrio (pvz. „Parmigiano Reggiano” arba aš naudojau Džiugą ir tikrai ne 15 gr o 40-50 drąsiai)
  • 125g mozzarella sūrio
  • Alyvuogių aliejus
  • Pusė stiklinės džiūvėsėlių

Marinara padažui (man šiek tiek trūko, tad drąsiai siūlyčiau daryti iš dvigubos normos):

  • Alyvuogių aliejus (2-3 v.š.)
  • 150g pomidorų savose sultyse
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1-2 Šaukšteliai pomidorų pastos
  • Raudonėlis
  • Petražolės
  • 50ml balto vyno
  • 1 svogūnas (kadangi aš jo nevalgau, nedėjau, kas mėgstat nepamirškit 🙂 )

Baklažaną supjaustome 1-1,5 cm riekėmis, pabarstome druska ir paliekame ~ 1val.

Tuomet gaminame padažą: smulkiais kubeliais supjaustome svogūną, česnaką ir apkepiname alyvuogių aliejuje. Į juos dedame 1 šaukštelį pomidorų pastos. Apkepinę pilame vyną ir jį išgariname. Į padažą dedame sutrintus pomidorus savose sultyse, kapotą žalumą ir verdame, kol padažas pradeda tirštėti.

Nusausiname baklažaną, apvoliojame miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Tiesa šefas rekomendavo naudoti ne duonos džiuvesėlius, nes jie būna su priedais kurie gali keisti skonį, tad Prismoje pavyko rasti specialių barstinių (geltonos spalvos labai gražiai žiūrisi) be priedų, kuriuos deda į duoną 🙂 bet draugai kurie kepė su duonos džiuvesėliais sakė irgi nenusivylė 🙂

Tuomet kepame keptuvėje iš abiejų pusių labai nedaug, tik kol apskrunda. 

Apkeptus baklažanus dedame į skardą, užpilame padažu

sudedame plonomis riekelėmis pjaustytą mozzarella sūrį ir užbarstome kietuoju tarkuotu sūriu. 

Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 15 min. Būtinai valgome iškart, ilgai nelaukę, nes greitai vėsta, o tobulai skanu dar karšti 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Vienas komentaras “Melanzane alla parmigiana (pagal Donatą Dabrovolską)

Komentuoti: Daiva Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × 4 =