dažniausiai gaminamas ir labiausiai mėgstamas patiekalas – blynai 🙂 anksčiau kepdavau tik mažučius blynelius, visai neseniai išmokau kepti lietinius 🙂 tad dabar eksperimentuoju su įdarais 🙂 šio savaitgalio pusryčių pasiulymas blyneliai su braškėmis 🙂 „iš kur tos braškės žiemą?” turbūt paklausite, o aš tiesiog pasinaudojau akcija ispaniškoms braškėms 🙂 kurios nors neprilygsta lietuviškoms, bet jau tikrai pasitaiko saldžių ir kvapnių… tad kai už lango nei to snieguota žiema, nei dar lietučiu barbenantis pavasaris, siūlau pasinerti į svaigius vasariškai braškinius pusryčius 🙂
Reikės:
- 3 kiaušiniai
- 600 ml pieno
- 300 ml miltų (dažnai sutinkamas matavimo matas 200 ml stiklinė, todėl viską perskačiavau ml)
- 3 v.š. aliejaus
- 3 v.š. cukraus
- 1 a.š. druskos
- braškių (arba koncervuotų persikų, arba tarkuoto sūrio jei nesinori saldžių)
Išplakti kiaušinius su pienu ir cukrumi. Įmaišyti aliejų, druską, miltus. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Gerai įkaitinti keptuvę. Įpilti į keptuvę 2 šaukuštus tešlos (arba puse samtuko matavau, kad būtų greičiau ir patogiau), pavartyti keptuvę, kad tešla lygiai pasiskirstytų. Kepti blyną ir abiejų pusių po 1 minutę. Skaniausi karšti 🙂 o iškepus ir įdėjus įdarą ant ketvirčio blyno, sulankstyti ir pašildyti keptuvėje be riebalų.