Pikantiška trinta bulvienė

šalta… sninga… lyja… nei to žiema, nei to pavasaris… dar gūsingas vėjas prognozuojamas… o aplink dar virusai buriuojasi… nieko nebus… reikia šildančios sriubos 🙂 idėją pasiskolinau iš IKI.lt receptų 🙂

Reikės

  • 7 vidutinių bulvių
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 v.š. aliejaus (naudojau lazdyno riešutų dėl aromatingumo, bet tiks bet koks )
  • 340 gr. saldžiujų kukuruzų
  • 1 a.š. paprikos miltelių (tinka tiek saldžioji, tiek čili, tiek rūkyta tik proporcijas pagal savo toleranciją aštrumui taikykit)
  • 0.5 a.š. muskato
  • druskos 

 Ant aliejaus puode pakepiname smulkintą česnaką (jei mėgstate svogūnus irgi galite vieną smulkintą pakepinti kartu). Apskrudus ir pageltus, sudedame prieskonius ir trumpai pakepiname maišydami. Sudedame bulves kubeliais, kukurūzus, viską kepinant pamaišome ir užpilame vandeniu kol apsemia virš ~ 3 cm.

Verdame kol bulvės išverda 10-15 min tikrai užteks, viską sutriname ir mėgaujamės dubenėlių tirštos, kvapnios, tikrai šildančios sriubos 🙂 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

nineteen − 1 =