Lietiniai blyneliai su braškėmis

dažniausiai gaminamas ir labiausiai mėgstamas patiekalas – blynai 🙂 anksčiau kepdavau tik mažučius blynelius, visai neseniai išmokau kepti lietinius 🙂 tad dabar eksperimentuoju su įdarais 🙂 šio savaitgalio pusryčių pasiulymas blyneliai su braškėmis 🙂 „iš kur tos braškės žiemą?“ turbūt paklausite, o aš tiesiog pasinaudojau akcija ispaniškoms braškėms 🙂 kurios nors neprilygsta lietuviškoms, bet jau tikrai pasitaiko saldžių ir kvapnių… tad kai už lango nei to snieguota žiema, nei dar lietučiu barbenantis pavasaris, siūlau pasinerti į svaigius vasariškai braškinius pusryčius 🙂

Reikės:

  • 3 kiaušiniai
  • 600 ml pieno
  • 300 ml miltų (dažnai sutinkamas matavimo matas 200 ml stiklinė, todėl viską perskačiavau ml)
  • 3 v.š. aliejaus
  • 3 v.š.  cukraus
  • 1  a.š.  druskos 
  •  braškių (arba koncervuotų persikų, arba tarkuoto sūrio jei nesinori saldžių)

Išplakti kiaušinius su pienu ir cukrumi. Įmaišyti aliejų, druską, miltus. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. Gerai įkaitinti keptuvę. Įpilti į keptuvę 2 šaukuštus tešlos (arba puse samtuko matavau, kad būtų greičiau ir patogiau), pavartyti keptuvę, kad tešla lygiai pasiskirstytų. Kepti blyną ir abiejų pusių po 1 minutę. Skaniausi karšti 🙂 o iškepus ir įdėjus įdarą ant ketvirčio blyno, sulankstyti ir pašildyti keptuvėje be riebalų.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

one + eighteen =