Kriaušių pyragas su migdolais ir cukatais

čia tokia linksma istorija gavosi… suplanavau kepti slyvų klafutį ir paprašiau brangiausiojo grįžtant iš darbo parnešti jam trūkstamų  900 gr slyvų 🙂 kraustant pirkinių maišą niekaip neradau tų užsakytų slyvų, kol galiausiai dugne pamačiau 2 maišelius po 500 gr džiovintų slyvų 😀 ar pykau? ne… nes buvo žiauriai juokinga, o suktis iš padėties, nes vistiek reikėjo deserto, teko su Daivos pagalbos ir jos nuostabiai skaniu kriaušių-slyvų pyragu, žinoma be slyvų, bet keli pakeitimai puikiai tiko kepant tik su kriaušėmis 🙂

kriausiu pyragas (2)3

Reikės:

  • 125 gr sviesto
  • 200 gr miltų
  • 150 gr cukraus
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių L dydžio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. karšto vandens
  • 2 didelės kriaušės
  • 1 v.š. migdolų miltų
  • 2 v.š. citrinų cukatų
  • migdolų plokštelių
  • truputį druskos

Miltus, migdolų miltus (arba tiesiog smulkintus migdolus), kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų, druską išmaišykite. Sviestą ištirpinkite, supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į miltų mišinį, pridėkite cukatų. Įpilkite karšto vandens ir gerai išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo formą (kepiau 21 cm silikoninėje formoje). Kriaušes nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais skiltelėmis. Ant pyrago viršaus išdėliokite kriaušes, įspaudami jas į tešlą, ir užberkite migdolų plokštelių. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 25-30 min. Ar iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.

kriausiu pyragas (1)3

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × five =