Krevečių užpulta plekšnė…

arba… nu vis tiek man paprastai jau nebeįdomu… ir aš ieškau ko nors sunkiau… įdomiau… skaniau… visi mes liežuvio vergai… tad šis Neringos receptas tikrai ne ilgai išbuvo mano būsimų išbandymų sąraše…

Reikės:

  • 4 plekšnių file (jos būna delno dydžio) 
  • 1/2 taurės balto sauso vyno
  • 200 g. mažučių krevečių (nors jų niekada nebūna per daug)
  • 8 karališkų krevečių
  • 75 g. prieskoninio sviesto
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1/2 tarkuotos citrinos žievelės 
  • druskos
  • citrinpipirių (plekšnei)
  • apelsinpipirių (karališkoms krevetėms) 

Taigi… plekšnės file susimarinuojame citrinpipiriais. Karališkas krevetes – apelsininiais Santa Maria pipirais :). Mažąsias krevetes tiesiog atšildome, bet papildomai prieskonių nededame.

Plekšnę perpjauname pusiau ir susukame suktinuką, sutvirtiname krapštuku. Suktinukus troškinau stikliniame inde apie 160 karštuo orkaitėje 20min., vėliau įdėjus po karališką krevetę dar 10 min. 

Kol troškinasi žuvis ruošiame padažą… ištirpiname sviestą, sudedame mažąsias krevetes ir apie 30 sekundžių pakepiname, po to įpilame vyno, įspaudžiame citrinos sulčių bei tarkuotos citrinos žievelės (pripažinsiu visai pamiršau citriną, bet skonis vistiek buvo nerealus), pakaitiname padažą kol vynas nugaruos ir padažas paruoštas 🙂

Taigi… žuvis išsitroškino… krevetės pašilo.. padažas garuoja… greit greit apliejam suktinukus padažu ir… skanaujam 🙂

Garnyrui ryžiai su ciberžole, džiovintais pomidorais ir ananasais :), salotos – pomidorų salsa su lazdyno riešutų aliejum… mmm kvapnu…

 

Print Friendly, PDF & Email