Krevečių užkandis su ricotos sūriu

kai mintyse gimė tema „kokteilių vakarėlis“ ieškojau vieno… arba kelių kasnių užkandžių su krevetėmis, nes jos prie kokteilių ir mūsų kompanijos LABAI tinka 🙂 po kelių minčių, likau prie Astos iš Villa Alps varianto, šiek tiek priderinau prie mažesnių kasnių ir vualia 🙂 skanumėlisssss… dar ne kartą bus kepami TIKRAI!!! Kokteilių vakarėlio užkandis Nr. 1. PELNYTAI 🙂

kreveciu uzkandeles su ricota (1)3

Reikės:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 česnakas
  • 200 ml petražolių
  • 1 citrinos žievelė
  • 1 prancūziškas ruginis batonas (gali būti ir baltas)
  • 200 g rikotos sūrio
  • 50 g tarkuoto Džiugo sūrio + pabarstymui
  • 600 g krevečių
  • citrininių prieskonių

Krevetes naudojau ne virtas, todėl iš vakaro jas pamarinavau su citrininiais prieskoniais 🙂 labai juos mėgstam… 

Aliejų pakaitinti ir sudėti šiek tiek peiliu paspaustas česnako skilteles, pakepinti kelias minutes, nukelti ir palikti ~5 min, kad prigertų aliejus česnakų aromato. Išimti česnakus, sutrinti blenderiu su petražolėmis, nutarkuoti citrinos žievelę (tik geltoną dalį), primaišyti dar ricotos ir tarkuoto Džiugo, viską gerai gerai išmaišyti.

Prancūzišką batoną supjaustyto 2-3 cm storio riekelėmis, aptepti sūrio mišiniu ir išdėlioti skardoje.

Aliejuje apkepinti krevetes iš abiejų pusių po 1 min. išdėlioti po vieną ant apteptos sūrio mišiniu batono riekėlės, pabarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio, užkepti 220 karštumo orkaitėje 5-6 min.

Skanus tiek šiltas, tiek šaltas užkandis.

kreveciu uzkandeles su ricota (2)3

Print Friendly, PDF & Email

8 komentarai “Krevečių užkandis su ricotos sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

19 − twelve =