kai mintyse gimė tema „kokteilių vakarėlis” ieškojau vieno… arba kelių kasnių užkandžių su krevetėmis, nes jos prie kokteilių ir mūsų kompanijos LABAI tinka 🙂 po kelių minčių, likau prie Astos iš Villa Alps varianto, šiek tiek priderinau prie mažesnių kasnių ir vualia 🙂 skanumėlisssss… dar ne kartą bus kepami TIKRAI!!! Kokteilių vakarėlio užkandis Nr. 1. PELNYTAI 🙂
Reikės:
- 3 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 česnakas
- 200 ml petražolių
- 1 citrinos žievelė
- 1 prancūziškas ruginis batonas (gali būti ir baltas)
- 200 g rikotos sūrio
- 50 g tarkuoto Džiugo sūrio + pabarstymui
- 600 g krevečių
- citrininių prieskonių
Krevetes naudojau ne virtas, todėl iš vakaro jas pamarinavau su citrininiais prieskoniais 🙂 labai juos mėgstam…
Aliejų pakaitinti ir sudėti šiek tiek peiliu paspaustas česnako skilteles, pakepinti kelias minutes, nukelti ir palikti ~5 min, kad prigertų aliejus česnakų aromato. Išimti česnakus, sutrinti blenderiu su petražolėmis, nutarkuoti citrinos žievelę (tik geltoną dalį), primaišyti dar ricotos ir tarkuoto Džiugo, viską gerai gerai išmaišyti.
Prancūzišką batoną supjaustyto 2-3 cm storio riekelėmis, aptepti sūrio mišiniu ir išdėlioti skardoje.
Aliejuje apkepinti krevetes iš abiejų pusių po 1 min. išdėlioti po vieną ant apteptos sūrio mišiniu batono riekėlės, pabarstyti šiek tiek tarkuoto sūrio, užkepti 220 karštumo orkaitėje 5-6 min.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas užkandis.
Kaip smagu, kad patiko! Man šios užkandėlės neišpasakytai skanios!
tikrai TOBULAI skanios 🙂 ačiū ir tau Asta už idėją 🙂
Šitas receptas mano must do sąraše, kai turėsiu svečių 🙂
Kaip norėčiau tokio gėrio dabar!!!
ir aš norėčiau… bet nebeliko, reiks dar kept 🙂
Kai kepsit ir mūsų su Indre nepamirškit pasikviesti 😉
ok, užsirašau, ieškau datos ir skelbiu krevečių vakarėlį pas mus 🙂