Kengūros kepsnys

Stovint parduotuvėje rankose laikėme kengūros kepsnį ir krokodilo uodegos file. Garsiai diskutavome imam abu ar kurį nors vieną… Nugalėjo kengūra 🙂 tikėjomės kažko panašaus į jautieną, bet skonis mus nustebino kur kas labiau 🙂 Marinatas puikiai suminkštino mėsą, tikime tiktų ir jautienai tobulai, o su kalnu daržovių ir salotų tai buvo puiki gurmaniška vakarienė.

#KarantinoSkoniuKeliones po tolimą Australiją 🙂

Reikės:

  • ~200 g kengūros kepsnio (steak)
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštelių rūkytos paprikos
  • 2 šaukštelių maltų kmynų
  • 1 laimo sulčių
  • mėgstamų daržovių ir salotų
  • šiek tiek riešutų aliejaus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • balzamiko acto kremo

Kengūros kepsnį nuplaukite, nusausinkite.

Aliejuje sumaišykite rūkytąpapriką, maltus kmynus, laimo sultis, pagardinkite druska pagal skonį. Gautu marinatu įtrinkite kengūros kepsnį ir palikite marinuotis 1 parą mažiausiai.

Kengūros kepsnį kepkite kepsninėje kiekvieną pusė maždaug po 4-5 minutes, o gausis tikrai tobulai, jeigu naudosite termometrą ir kepsite iki 65 laipsnių vidinės.

Suvyniokite į foliją ir palikite pailsėti 10 minučių.

Plonai pjaustykite kepsnį ir patiekite su mėgstamomis daržovėmis, salotomis, pagardinkite aliejumi, druska, pipirais. Jeigu mėgstate galite papildomai pašlakatyti ir balzamiko acto kremu.

Print Friendly, PDF & Email