Kalėdinis gėrimas

Tiksi paskutinio prieš šventinio vakaro minutės,  jau rytoj Šv. Kūčios, o po jų iškart mus užklups Kalėdiniai stebuklai 🙂 ant šventinio stalo puikuosis ne vienas skanus patiekalas, o mes rekomenduojame dar iš vakaro užmerkti kvapnių prieskonių ir rytoj prie šventinio stalo pakelti taurę raudono ar balto arba vaisinio gėrimo. Kiekvienam pagal skonį 🙂

Uogų prieskoninis

  • 1 l  raudonųjų uogų sulčių
  • 250 mltrintų juodųjų serbentų
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
  • 1 valg. š. citrusinių vaisių žievelės
  • sauja razinų
  • 3-5 v.š. cukraus(atitinkamai kokį saldumą mėgstate ir jeigu trinti serbentai buvo be cukraus)

Gaivus baltas

  • ½ l balto vyno (Savignon blanc pusiau sausas)
  • ½ l obuolių-vynuogių sulčių
  • 1 valg.š. džiovintų ananasų
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 6žvaigždiniai anyžiai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 citrinos žievelė
  • 3-5 valg.š. baltojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą, pradžioje rekomenduojame šildyti visiškai be cukraus)

Kvapnus baltas

  • ½ l balto vyno (Savignon blanc pusiau sausas)
  • ½ l stiprios baltosios arbatos (rekomenduojame rinktis aromatizuotą su vaisių gabaliukais)
  • 4 kvapnieji pipirai
  • 2 gvazdikėliai
  • 2burboninės vanilės anlštys
  • 1 laimo žievelė
  • 50 ml romo
  • 2-4 valg.š. balto medaus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Sodrus vyšnių raudonas

  • ½ l vyšnių vyno
  • ½ l stiprios juodos arbatos
  • 1 valg.š. džiovintų spanguolių
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 3 skiltelės šviežio imbiero
  • 1 apelsino žievelė
  • 3-5 valg.š. rudojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Marcipaninis raudonas

  • ½ l vyšnių vyno
  • ½ l stiprios raudonosios arbatos su marcipanais
  • 7 džiovintos slyvos
  • 4 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • Žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 1 mandarino žievelė
  • Sauja migdolų
  • 3-5 valg.š. rudojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Supilkite visus ingredientus į puodą ir palaikykite kambario temperatūroje 5-10 val., jeigu laikysite ilgiau tuomet citrusinių vaisių žievelės dėkite prieš pat kaitinimą, kad vynas neapkarstų.

Palaikę su prieskoniais, užkaitinkite, bet neužvirinkite. Nukoškite ir patiekite.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

seventeen − seven =