Kalėdinis gėrimas

Tiksi paskutinio prieš šventinio vakaro minutės,  jau rytoj Šv. Kūčios, o po jų iškart mus užklups Kalėdiniai stebuklai 🙂 ant šventinio stalo puikuosis ne vienas skanus patiekalas, o mes rekomenduojame dar iš vakaro užmerkti kvapnių prieskonių ir rytoj prie šventinio stalo pakelti taurę raudono ar balto arba vaisinio gėrimo. Kiekvienam pagal skonį 🙂

Uogų prieskoninis

  • 1 l  raudonųjų uogų sulčių
  • 250 mltrintų juodųjų serbentų
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
  • 1 valg. š. citrusinių vaisių žievelės
  • sauja razinų
  • 3-5 v.š. cukraus(atitinkamai kokį saldumą mėgstate ir jeigu trinti serbentai buvo be cukraus)

Gaivus baltas

  • ½ l balto vyno (Savignon blanc pusiau sausas)
  • ½ l obuolių-vynuogių sulčių
  • 1 valg.š. džiovintų ananasų
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 6žvaigždiniai anyžiai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 citrinos žievelė
  • 3-5 valg.š. baltojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą, pradžioje rekomenduojame šildyti visiškai be cukraus)

Kvapnus baltas

  • ½ l balto vyno (Savignon blanc pusiau sausas)
  • ½ l stiprios baltosios arbatos (rekomenduojame rinktis aromatizuotą su vaisių gabaliukais)
  • 4 kvapnieji pipirai
  • 2 gvazdikėliai
  • 2burboninės vanilės anlštys
  • 1 laimo žievelė
  • 50 ml romo
  • 2-4 valg.š. balto medaus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Sodrus vyšnių raudonas

  • ½ l vyšnių vyno
  • ½ l stiprios juodos arbatos
  • 1 valg.š. džiovintų spanguolių
  • 5 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • 3 skiltelės šviežio imbiero
  • 1 apelsino žievelė
  • 3-5 valg.š. rudojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Marcipaninis raudonas

  • ½ l vyšnių vyno
  • ½ l stiprios raudonosios arbatos su marcipanais
  • 7 džiovintos slyvos
  • 4 kvapnieji pipirai
  • 3 gvazdikėliai
  • 1 cinamono lazdelė
  • Žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato riešuto
  • 1 mandarino žievelė
  • Sauja migdolų
  • 3-5 valg.š. rudojo cukraus (atitinkamai pagal norimą saldumą)

Supilkite visus ingredientus į puodą ir palaikykite kambario temperatūroje 5-10 val., jeigu laikysite ilgiau tuomet citrusinių vaisių žievelės dėkite prieš pat kaitinimą, kad vynas neapkarstų.

Palaikę su prieskoniais, užkaitinkite, bet neužvirinkite. Nukoškite ir patiekite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

12 − twelve =