Jogurto želė su braškėmis

vasara… beveik tropikai… kai norisi ko nors vėsaus geriausia atgaiva šalti ledai arba gaivi jogurto želė su uogomis 🙂 praeito savaitgalio rezultatas liko neįamžintas, nes akimirksniu sudorotas 🙂 tad skubu jį pakartoti ir prisijungti prie Valerijos birželio mėnesio languotos prijuostės temos „Sūris, varškė, jogurtas“

jogurto zele (2)3

Reikės:

  • 1 kg geriamo jogurto (kadangi dariau su braškėmis, tai pirkau braškinį, jei norit kietesnės konsistensijos rinkitės kuo riebesnį)
  • 350 gr šviežių, nuvalytų ir ketvirčiais supjaustytų braškių
  • 2 v.š. naminės vanilės esensijos
  • 2 v.š. rudojo cukraus
  • 20 gr želatinos 

Jogurtą supilame į indą ir paliekame, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Tai labai svarbu, kad supylus šiltą želatiną nesušoktų gumuliukai.

Želatiną užpilame 100-150 ml vandens, išmaišome ir paliekame išbrinkti. Išbrinkus pakaitiname mikrobangėje 20 sekundžių, šiek tiek atvėsiname.

Braškes užpilame namine vanilės esensija, cukrumi ir išmaišome. 

Į jogurtą pamažu srovele supilame želatiną, palengva maišant, tuomet sumaišome su braškėmis ir supilame į mėgstamą formą.

Patalpiname šaldytuve per naktį. Atsargiai išimame iš formos ir patiekiame su šviežių trintų braškių padažu.

jogurto zele (3)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Jogurto želė su braškėmis

  1. grange

    koks paprastas receptukas atrodo tokio skanumyno, norėsiu pabandyti,ir turbūt ryt poryt, šiltos dienos artėja, bet aš paniškai bijau želatinos 😀 man kažkada gavosi didžiausia tragedija ir nuo to laiko aš jos vengiu, bet čia taip gaiviai atrodo, kad na, nu.. turi pavykti 🙂
    tik klausimėlis – želatina rupi ar lapeliais? yra skirtumas?

    • admin

      Jolita, ir man ne kart buvo su želatina visko… svarbiausia nepilti jos šiltos ir neplakti per stipriai, nes tuomet tuoj sušoka į gumuliukus. Aš naudoju želė miltelius, kuriuos išbrinkinu, pakaitinu 20 sekundžių mikrobangėje, kad išsilydytų, tuomet vėsinu ir atsargiai įmaišau atvėsusią. Svarbu tikrai neplakti stipriai. Man su uogom, tai pats skaniausias greičiausias desertas, vietoj ledų karštą dieną net sakyčiau superrr 🙂 bandyk, gal įveiksi tą želatiną 🙂

      • grange

        tai gerai, miltelius ir turiu, turiu ir tų lapų, bet svorius ten reik keist, taip ir stovi nenaudojami.
        Bandysiu ir parašysiu kaip gavos! (nebe šiandien, nes iš to žadėto gero oro pliaupia lietus,tai nei į parduotuvę nesinori )

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 × two =