šiaip nemėgstu virt uogienių, vakuot daržovių, tačiaus šis receptukas sudomėjo ir kažkuom patraukė, o kai dar teko paragaut, tai jau tikrai žinojau, kad šiemet gaminsiu 🙂 žiemos jaučiu jie tikrai nesulauks, bet rudens tikriausiai 🙂 žiauriai skanu pagardinti molinukų (kitaip čenakų) troškinį arba tiesiog skaniai prie kokio kepsnio užkrimsti 🙂
Reikės (1 porcija = apie 3 puslitriukai):
- 2 kg agurkų
- 4 v. š. druskos
- 700 g cukraus
- 1 v. š. maltos aitriosios paprikos
- 7 v. š. aliejaus
- 300 ml acto 9 %
- 2 galvučių česnako
Agurkus nuplauti, supjaustyti 0.5 cm griežinėliais ir užpilti druska. Palikti 6 val., retkarčiais pamaišyti.
Į agurkų masę su druska suberti cukrų, aitrias paprikas, aliejų, actą, pjaustytas česnako skilteles. Viską gerai išmaišyti ir palikti 12 val. Retkarčiais pamaišyti.
Stiklainiukus ir dangtelius išplauti soda ir sudėjus į šaltą orkaitę užkaitinti iki 100 laipsnių, palaikyti 5 min.
Agurkus sudėti į iškaitintus stiklainius ir užsukti švariais dangteliais. Nieko kaitinti nereikia. Laikyti vėsioje patalpoje, rūsyje arba šaldytuve, jei nėra tokios patalpos. Likusį marinatą susipyliau ir pabandysiu pamarinuoti mėsą, tad apie tai jau kituose receptuose 🙂
Teks man juos gamint irgi – yra nebyliai prašančių 🙂 verta verta
Indre, tai jau tuomet tikrai teks, jei taip 🙂
Super agurkėliai! Būtinai darysiuosi ir aš, kai suvalgysim tuos, kurie liko, o tai manau, bus labai greitai 🙂
Viktorija, džiaugiuosi, kad patiko 🙂