Įdaryti makaronų lizdeliai

praėjusio savaitgalio planas buvo išbandyti 2 įdarytų makaronų patiekalus, kurių idėjas atradau supermama.lt forumuose 🙂 cannelloni ir lizdelius… nugalėjo LIZDELIAI!!! Vienbalsiai 🙂 keli improvizuoti priedai ir… skanumėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėėlis 🙂

idaryti makaronu lizdeliai (1)3

Reikės (4-6 asmenims):

  • 12 makaronų lizdelių
  • ĮDARUI:
  • 600 gr faršo (naudojau kalakutienos šlaunelių)
  • 500 gr cukinijos
  • 2 skiltelės česnako
  • paukštienos prieskonių
  • džiovintų petražolių
  • šiek tiek paprikos prieskonių
  • 1 v. š. pomidorų pasta
  • 1 v. š. garstyčių
  • PADAŽUI:
  • 1 v. š. miltų
  • 100 ml pieno
  • 1 v. š. pomidorų pasta
  • 1 v. š. garstyčių
  • 200 ml grietinėlės
  • 1 a.š. paukštienos prieskonių
  • paukštienos sultinio (kiekio priklausys nuo to kiek trūks užlieti makaronams)
  • 100 gr tarkuoto fermentinio sūrio

Nors tiek Supermama.lt forume siūlomas variantas kepamas orkaitėje, tiek viename skaitomame Jolantos tinklaraštyje, tačiau aš kepiau orkaitėje ir tikrai likau patenkinta rezultatu. Tačiau tikrai galit išbandyti ir tuos kitus siūlomus variantus 🙂

Įdarui faršą gerai išmaišyti su tarkuota per burokine tarką cukinija, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Pasūdyti ir įdaryti nevirtus makaronų lizdelius, dedant po kupiną valgomą šaukštą faršo ant viršaus ir ranka šiek tiek prispausti. Sudėti įdarytus lizdelius į kepimo formą nelabai suspaudžiant.

Plaktuve sumaišyti garstyčias, pomidorų pastą, grietinėlę ir prieskonius. Miltus išbrinkinti piene. Pasigaminti 200-300 ml paukštienos sultinio. 

Sudėtus formoje lizdelius, užpilti grietinėlės plakiniu sumaišytu su brinkintais miltais. Ant viršaus užpilti sultinio, kol padažas pilnai apsemia lizdelius. Pabarstyti tarkuotu sūriu.

Pašauti į 180-200 karštumo orkaitę ir kepti kol pradeda burbuliuoti, tuomet užstatyti 15-20min. Pabandyti makaronus ar tikrai pilnai išvirę, tuomet patiekti su šviežiomis daržovėmis.

idaryti makaronu lizdeliai (2)3

Print Friendly, PDF & Email