Įdaryti baklažanai (Papoutsakia)

Išvertus iš graikų kalbos, šis pavadinimas reiškia – batai. Iš tiesų tai labai tradiciniškas patiekalas, o baklažanai šioje šalyje yra labai labai dažnai naudojama daržovė. Tiesa dažnai jie kepami ir papildomai užpilami bešamelio padažu, mes išbandėme be jo. Sotus, skanus, greitas patiekalas. O jei kils menkiausias klausimas kaip gaminti, pažiūrėkite kaip smagiai juos ruošia graikas Akis Petretzikis 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂

Reikės:

  • 3 vidutinio dydžio baklažanų
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų čiobrelių
  • 250 g maltos jautienos
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio granuliuoto cukraus
  • 1/4 šaukštelių cinamono
  • 1/4 šaukštelių gvazdikėlių
  • 40 g raudono vyno
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 100 g tarkuoto gruyere sūrio
  • 1 saujos petražolių
  • 1 šaukšto mėtų
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Pradėkite nuo baklažanų, perjaukite juos pusiau, įpjaustykie įstrižai

Pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais bei šviežiais 2 šaukštais čiobrelių. Kepkite 200 °C orkaitėje 35 minutes.

Kol kepa baklažanai, paruoškite įdarą. Keptuvėje ant šlakelio alyvuogių aliejaus kepinkite jautienos faršą, pastoviai su šaukštu skaidykite, kad faršas sutrupėtų į smulkius gabaliukus.

Įtarkuokite česnako, pridėkite cukraus, cinamono, gvazdikėlių, likusius čiobrelius. Po kelių minučių įpilkite vyno ir padidinkite ugnį. Kai visas perteklinis skystis išgaruos, sudėkite konservuotus pomidorus ir patroškinkite 5 minutes.

Galiausiai įmaišykite 50 g tarkuoto sūrio ir kapotų šviežių petražolių bei mėtų.

Iškeptų baklažanų minkštimą šiek tiek patrinkite šaukštu, padarykite vietos įdarui. Pridėkite įdaro, uždėkite tarkuoto sūrio ir apkepkite dar 15 minučių orkaitėje.

Print Friendly, PDF & Email