Graikiška naminė pita

PAGALIAU… ilgai vartyta Gondon Ramsay knyga „Pasaulio virtuvės“… tiksliau vienas jos patiekalų… realizavosi 🙂

 

Reikės:

  • 450 gr kvietinių miltų (ir dar papildomai minkymui)
  • 1 a.š. smulkios jūros druskos
  • 14 gr greitojo veikimo sausų mielių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus  (ir dar papildomai tepimui) 
  • 300 ml šilto (bet ne karšto) vandens

Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską ir mieles. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame aliejų ir didžiają dalį vandens. Išmaišome, jei reikia pilame vandens. Tešla turi gautis minkšta, bet nelipti. Perkeliame minkyti ant miltais pabarstyto stalviršio, minkome ~ 10 min. ko tešla tampa vienalytė.

Dubenį ištepame aliejumi ir padedame tešlą pakilti ~ 2 val. šilumoje.

Pakilusią pitos tešlą, pamaigome kumščiais ir dar paminkome ~ 1 min. Tuomet padaliname į 12 vienodų rutuliukų. Paliekame pakilti ~ 15 min.

Per tą laiką pakaitiname orkaitę iki 200 laipsnių , kartu su skardomis išteptomis aliejumi. Dedame pitas į karštą orkaitę ir kepame kol pakyla, bei paruduoja. Recepte rašo, kad 6-8 min, man prireikė dvigubai ilgiau 🙂

Įdealiausiu atveju pita būna šiek tu su „pilvuku“… šiek tiek tuščiavidūrė 🙂 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

2 Responses to Graikiška naminė pita

  1. admin

    kartu su skardomis 🙂 ačiū už pastebėtas klaidas 🙂

  2. smalsute

    kas tai ? kartu su skaidomis išteptomis aliejumi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × 3 =