Graikiška citrininė sriuba

Kai parodžiau namiškiams šios sriubos receptą, tai pirma reakcija buvo… Citrinos? Kiaušiniai? Rimtai? Bet kai paragavo – mama labai skani sriuba, tik rūgštoka 🙂 Taip šiai sriubai rūgštelės prideda citrina ir jos žievelė, bet gaivumas… spalva… skonis. TIkrai dėmesio vertas graikiškas receptas 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Graikiją 🙂

Reikės sultiniui:

  • 1 sveika nedidelė višta (be riebalų ir odos ant krūtinėlės)
  • 2,5 l vandens
  • 2 morkų
  • 2 salierų stiebų
  • 1 didelis svogūno
  • 2 lauro lapų
  • 5 sveikų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštelių druskos

Pradėkime nuo… kiaušinių!!! Taip taip išimkite juos ir palikite sušilti iki kambario temperatūros. Pripažinsiu – labai dažnai tą pamirštu 🙂

Galite naudoti ir sriuboms tinkamą rinkinį, jeigu nemėgstate daug mėsos sriuboje.

Dėmesio – pradėsime nuo vištos riebalų ir odos nešvarumų nuvirimo. Tai leis turėti skaidrų gardų sultinį. Vištą nuplaukite, užpilkite vandeniu, berkite saują druskos ir užvirinkite. Pavirkite 10 minučių, nupilkite viską, vištą nuplaukite šaltu vandeniu ir jau ji pasiruošusi sultiniui 🙂

Vištieną sudėkite su daržovėmis ir prieskoniais, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos ir užkaiskite. Užvirus virkite 1,5 valandos ant nedidelės ugnies. Nukoškite ir štai sultinys sriubai paruoštas.

Reikės sriubai:

  • 1/2 puodelio orzo makaronų (arba ryžių)
  • 3 kiaušiniai (būtinai kambario temperatūros!!!)
  • 1 šaukštelio šviežių citrinų žievelės
  • 1 citrinos sulčių
  • Šviežių krapų

Paruoštą sultinį užkaiskite, kai užvirs supilkite makaronus arba nuplautus ryžius.

Kol verda ryžiai, kiaušinius išplakite su citrinos sultimis, įmaišykite citrinos žievelės.

Kiaušinių masę papildykite samčiu verdamo sultinio. Maišykite. Dar vienas samtis, vėl maišome. Dar keli samčiai ir masė pasiruošusi į puodą.

Jeigu tik makaronai ar ryžiais išvirę, supilkite kiaušinių masę ir maišykite, stebėkite, kad jau nebeužvirtų. Palikite virti ant mažos ugnies 10 minučių. Tuo laiku pasiruoškite vištienos gabalėlius sriubai.

Pilkite sriubą į lėkštę, gardinkite druska, pipirais ir kapotais krapais pagal skonį.

Print Friendly, PDF & Email