Gaivus tortas su graikiškais riešutais

Didelis AČIŪ Rūtelei už nerealiai skanų ir vasariškai gaivų tortą 🙂

Reikės:

  • 500g 35 % riebumo grietinėlės
  • 400g 40 % riebumo grietinės (dvaro)
  • 200 ml (stiklinė) cukraus
  • 1 pakelis bet kokios žele + 2-3 šaukštai cukraus
  • 4 a.š. zelatinos
  • 1 didesnė skardinė persikų
  • 100 g graikiškų riešutų (galima ir daugiau, bei pakeist karijomis)

Želė supilame į 0,5 l stiklainiuką, įdedame  2-3 šaukštus cukraus ir viską
permaišome labai gerai bei užpilame verdančiu vandeniu šiek tiek daugiau nei pusės, maždaug 260ml.

Želatiną irgi užplikyti vandeniu ir išmaišyti iki vientisos masės, bei supilti į paruoštą žele stiklainyje.

Pastoviai pamaišant atvėsinti želė iki kambario temparatūros.

Į kokteilinę supilti grietinėlę, grietinę, cukrų, atvėsusios želė, viską plakti kol masė pradeda tirštėti. Atsargiai neperplakite, nes viskas išsisluoksniuos.

Formoje sluoksniuojame plonai supjaustytus persikų griežinėlius, riešutus, užpilame (trečdaliu arba puse priklausomai nuo norimų sluoksnių skaičiaus) paruoštos grietinėlės masės. Vėl sluoksnis persikų, riešutų ir vėl paruošta masė. Jei sluoksnių daugiau, paskutinis turi būti būtinai būti grietinėlės masės.

Jeigu norite kad sudėlioti persikai ir riešutai neišsibėgiotų, masę pilkite per valgomąjį šaukštą 🙂

Statome formą į šaldytuvą, stingsta greitai, todėl jau už valandėlės galėsite puošti kaip tik fantazija leidžia 🙂 aš puošiau šviežių braškių griežinėliais ir juos apipyliau braškine žele.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

two × two =