Gaivus maskarponės ir jogurto tortas su paslaptimi

Ar būna kepate keksą, o jo nesuvalgote? O gal mėgstate gaivius tortus, kuriuose pasislepia ne tik uogos, vaisiai, bet ir gaivūs saldžiarūgščiai kekso gabaliukai? Tuomet šis tortas Jums tikrai patiks. Tik tai nebus greitas receptas, jam prireiks net visos dienos arba poros jeigu keksą kepsite vieną, o tortą ruošite kitą 🙂 Bet kokiu atveju jo skonis tikrai vertas to laiko, nes darbo visai nėra daug, kur kas daugiau reiks kantrybės laukti kol vėsta, vėliau kol stingsta 🙂

Reikės (10 porcijų):

  • 1 pakelio apelsinų (arba citrinų, arba mandarinų) želė
  • 200 ml verdančio vandens
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 100 g vanilinio jogurto
  •  apelsino
  • 1 laimo citrinos
  • uogų, vaisių pagal skonį ir sezoną

Citrininiam keksui:

  • 110 g minkšto sviesto
  • 110 g cukraus
  • 2 v.š. pieno
  • 1 citrinos
  • 2 kiaušinių
  • 135 g kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių

Pirmiausia išsikepame keksą. Sviestą, cukrų, pieną, nutarkuotą citrinos žievelę ir kiaušinius gerai išplakame. Sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome tešlą, kad būtų be gumuliukų.

Kvadratinė kepimo formą patepame lašeliu aliejaus, supilame tešlą ir išlyginame paviršių. Kepame 160 karštumo orkaitėje su ventiliatoriumi 35-40 minučių.

Iškeptą keksą perkeliame ant popieriaus ir aplaistome išspaustomis citrinos sultimis. Atvėsiname. Supjaustome gabaliukais pagal kepimo formą, kurioje gaminsime tortą.

Apelsinų želė miltelius užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome kol pilnai ištirpsta.

Maskarponės sūrį išplakame mikseriu su jogurtu. Įtarkuojame apelsino žievelę.

Išspaudžiame apelsino sultis ir laimo citrinos sultis. Supilame sultis į paruoštą želė.

Silikoninėje formoje supilame viršutinį sluoksnį uogų ir vaisių. Juos apliejamu 8 šaukštais paruoštos žele.

Maskarponės masę sumaišome su likusia žele ir išplakame. Pilame trečdalį masės į formą, dedame pusę kiekio citrininio kekso gabaliukų ir vaisių skiltelių, pilame dar kitą trečdalį maskarponės, sudedame likusius kekso gabaliukus ir užbaigiame maskarponės sluoksniu.

Dedame torto formą į šaldytuvą ir paliekame sustingti, geriausiai per naktį.

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

three − 2 =