Kakorai (virtų bulvių pyragėliai su morkomis)

Šis receptas vienas iš daugelio Lietuviškos virtuvės atradimų, kuriais lepinomės rašydami knygą „Lietuvos virtuvė„, kurie ilgam apsigyvens mūsų virtuvėje, kurie tikrai patiks vaikams, nes bulvės, švelnūs salierai ir saldžios morkos puikus derinys šeimos stalui 🙂

Reikės (4 valgytojams):

  • 40 g lydyto sviesto
  • 2 saliero stiebų
  • 2 morkų
  • 8 bulvių
  • 3 v.š. miltų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 kiaušinio

Sviestą pakaitinkite keptuvėje ir pakepinkite smulkintus salierus, kol suminkštėja.
Neskustas morkas ir bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nulupkite. Morkas sutarkuokite ir sudėkite į kepintus salierus. Įdarą atvėsinkite.
Bulves sutrinkite iki vientisos bulvių košės ir atvėsinkite. Įmaišykite miltus, pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išminkykite rankomis arba ištrinkite šaukštu.
Drėgnomis rankomis formuokite paplotėlius, dėkite įdaro ir užspauskite kraštus kaip pyragėliams.
Dėkite į kepimo skardą, aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite 180 karštumo orkaitėje su vėjeliu 25 minutes.
Patiekite nedelsdami su sviesto ir grietinės padažu. Įdarui tinka ir varškė su žolelėmis, ir virta mėsa.

Kitą dieną irgi skanūs apkepinti svieste 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × three =