Cukinijų ir bulvių blynai

Kai pavasaris jau beldžiasi į mūsų namus, prisimename, kad reikia naikinti pernai metų derlius 🙂 tad bulvinių blynų, kugelio, plokštainio, cepelinų, žemaičių, aukštaičių blynų, virtinukų… o ragavot bulvinių kakorų su morkomis? Ruošiant knygą Lietuvos virtuvė tai buvo vienas tų atrastų receptų, kurie ilgam apsigyvent ir mūsų virtuvėje 🙂 tiesa knygoje rasite beveik visus išvardintus ir mūsų mėgstamus patiekalus, o paįvairininnimui mes dažnai juos valgome su graikiško jogurto ir česnakų padažu, bei tarkuotais ridikėliais… mmmm atrodo jau kvepia pavasariu…

Reikės (3-4 porcijoms):

  • 250 g cukinijos
  • 500-600 g skustų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • riebalų kepimui
  • 1 valg. š. kapotų krapų viršūnėlių
  • 4 valg. š. tiršto jogurto
  • 2 skiltelių česnako
  • 4 ridikėlių

Bulves ir cukiniją sutarkuokite šiaudeliais. Perplaukite vandeniu ir nusausinkite.
Daržovių šiaudelius sumaišykite su kiaušiniu, pagardinkite druska ir pipirais, įmaišykite kapotus krapus.
Jogurtą sumaišykite su smulkintais česnakais ir palikite pastovėti kol blynelius iškepsite.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus ir dėkite po šaukšta daržovių masės, pradžioje blynelius apskrudinkite, vėliau karštį sumažinkite ir baikite kepti lėčiau.
Patiekite su jogurto-česnako padažu, papuoškite ridikėlikų šiaudeliais.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

5 × three =