Citrininis keksas

saldžiai gaivus gardėsis… Uogulencija juo užkrėtė… pasidalino AJ receptu buvo ir … jau jis mano virtuvėje 🙂


Reikės:

  • 200 g sviesto
  • 200 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 60 ml išspaustų citrinos sulčių
  • 40 ml pieno
  • 300 g miltų
  • 1.5 a.š. kepimo mitelių
  • nutarkuota vienos citrinos žievelė

Minkštą sviestą gerai išsukame kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinio tryniais iki vientisos masės. Supilame pieną, toliau citrinos sultis ir nuolat maišome (neišsigąskite, gali sutraukti). Miltus sumaišome su kepimo milteliais, tarkuotos citrinos žievele. Suberiame į tešlą miltus ir šaukštu labai atsargiai maišome, kol neliks sausų miltų. Baltymus išplakame iki standumo ir juos atsargiai šaukštu įmaišome į tešlą.

Pilame tešlą į aliejumi pateptą žiedo formą ir kepame iki 190° įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.  Keksą kepiau 24 cm skersmens žiedo formoje.


Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

sixteen − 3 =