Bulviniai kukuliai su fetos sūrio įdaru

vasara baigėsi… bet neverta liūdėti dėl nieko kas baigiasi, nes tai visuomet būna ko nors naujo pradžia… tad pirmyn! pasitikime rudenį kupiną spalvų gamtoje, voratinklių skraisčių, lietučio barbenimo, bei žinoma daržo gėrybių… viena jų… BULVĖS 🙂 nerealiai skanus patiekalas tikrai rudens pradžiai 🙂 sušildys ir papildys kiekvieną išalkusį pilvuką 🙂 šia skania idėja sugundė Forelles receptai 🙂

bulviu kukuliai su feta (1)3

Reikės (gaunasi priklausomai nuo dydžio ~20-25 vnt):

  • 14 vidutinių bulvių (1,5-1,6 kg nuskustų)
  • 5 v.š. miltų
  • 4-5 v.š. krakmolo (plius šiek tiek pavoliojimui)
  • 2 kiaušiniai (L dydžio)
  • Druskos
  • 2 v.š. šviežių krapų
  • 300 gr Fetos sūrio
  • 100 gr Sviesto
  • 4 v.š. grietinės

Bulves išverdame pasūdytame vandenyje, dar karštas būtinai reikia sugrūsti arba sumalti mėsmale. Atvėsinti.

Feta sutriname šakute su 1 v.š. smulkintų krapų.

Atvėsintą bulvių masę gerai sumaišome su miltais, krakmolu, kiaušiniais. Drėgnomis rankomis formuojame paplotėlius, kuriuos įdarome fetos įdaru su krapais, suformuojame kukulius. 

Kukulius verdame pasūdytame verdančiame vandenyje 8-10 min.

Sviestą išlydome, sumaišome su grietine ir pagardiname 1 v.š. krapų, pridedame druskos pagal skonį.

Padažą užpilame ant kukulių lėkštėje ir skanaujame.

bulviu kukuliai su feta (3)3

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

3 Responses to Bulviniai kukuliai su fetos sūrio įdaru

  1. admin

    Išmokta pamoka – nepalikti bulvių masės šaldytuve, nes kitą dieną kukuliai nesigavo 🙁 tad gelbėdamasi sumaišiau bulvių masę su fetos idaru ir prikepiau skanių blynų vyras valgė ir čepsėjo, liepė receptą parašyt, bet nedrįsau, tačiau štai idėja, jeigu kukuliai nenorės virti išlaikydami formą – KEPKITE blynus 🙂 skanu!

  2. smaližė

    o my good, vien į nuotrauką pasižiūrėjus silpna pasidarė. Primena virtų bulvių cepakus su varške, kuriuos begalo mėgstu

    • admin

      taip taip TAIP! Būtent panašus skonis, nes aš juos irgi dievinu 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

16 − two =