Bulgariškos salotos (shopska)

Šios salotos, nes mišraine pavadinti neapsiverčia liežuvis, yra tikrų tikriausia Bulgarijos virtuvės klasija ir kartu – puikios šalies vėliavos spalvų gama. Bulgarijoj lankėmes jau du kartus ir kuo mus žavi ši šalis? Visų pirma – nuoširdumu ir paprastumu. Virtuvė irgi ten neįmantri, neskaitant rožių džemo nebent, kuris šiais laikais gal retas svečias pas mus. Tai keliaujam?

#KarantinoSkoniuKeliones keliauja po Bulgariją!

Reikės:

  • 4 prinokusių pomidorų (rekomenduojame rinktis avietinius arba „jaučio širdies” tipo)
  • 2 ilgų arba 4 trumpavaisių agurkų
  • 1 svogūnas (rekomenduojame raudoną arba baltąjį)
  • 1 raudona arba žalioji paprika
  • 2 šaukštai (alyvuogių) aliejaus
  • 3 šaukštai vyno acto (tinka tiek raudonas, tiek baltas)
  • 200 g fetos sūrio
  • šviežiai maltų pipirų ir jei mėgstate šviežių kapotų petražolių

Susmulkinkite stambesniais gabaliukais pomidorus, agurkus ir paprikas.

Jeigu fetos sūris minkštas tuomet jį sutrupinsite rankomis ant salotų, jeigu kietas – sutarkuokite burokine tarka.

Aliejų sumaišykite su vyno actu, pagardinkite pipirais.

Daržoves sumaišykite su aiejaus ir acto mišiniu, užtrupinkite arba sudėkite tarkuotą sūrį. Jeigu mėstate papuoškite kapotomis petražolėmis ir patiekite.

Šios salotos gali būti tiek užkantis, tiek garnyras prie mėsos kepsnio.

Print Friendly, PDF & Email