Brandinti meduoliai

Niuf niuf…

niuf niuf… niuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuffffff… kvepia mandarinais… (niūnuojam pagal kalėdinę melodiją…)

Iki Kalėdų liko lygiai  savaitės, pats laikas greitai užmaišyti šią brandintą tešlą (ją ruošiam jau ne pirmą kartą, pagal šiek tiek patobulintą Neringos receptą) ir jau ruošiant valgomas Kalėdų dovanas arba norint pagardinti savo saldų šventinį stalą tereikės tik ištraukti ją iš šaldytuvo, kočioti, pjaustyti įvairių formų meduolius, kepti, beprotiškai kvėpinti namus ir… užsiimti metidacija dekoruojant 🙂 pažadame susitikti po 5 savaičių ir pasidalinti keliomis paprastomis formomis bei dekoravimo idėjomis 🙂

Reikės:

  • 500g medaus
  • 250 g rudojo cukraus
  • 250 g sviesto
  • 150 g migdolų miltų
  • 2 apelsinų
  • 75 g razinų
  • 1 kg kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 1 kupino v. š. karčiosios kakavos
  • 30 g meduolių prieskonių
  • 3 L dydžio kiaušinių
  • 3 nubrauktų a. š. sodos
  • 100 ml pieno

Medų, cukrų ir sviestą lėtai ištirpinkite puode. Tuomet įmaišykite migdolų miltus, nutarkuotų apelsinų žieveles, razinas. Palikite šiek tiek atvėsti.

Miltus persijokite, sumaišykite su druska, kakava, meduolių prieskoniais.

Pieną sumaišykite su soda ir lengvai suplaktais kiaušiniais.

Miltus sumaišykite su pienu ir kiaušinių plakiniu, įmaišykite medaus masę.

Perkelkite į mažesnį indą, kuri galite uždengti audiniu arba apsukti maistine plėvele ir kelias savaites laikyti šaldytuve.

Jau užmaišėt? Nepamirškite išspausti iš likusių apelsinų sulčių ir save palepinti keliais C vitamino gurkšniais 🙂 iki susitikimo po 5 savaičių 🙂

Meduolių tešlai subrendus, ją šiek tiek paminkykite rankomis kol suminkštės, kočiokite ir pjaustykite formelėmis meduolius. Kepkite 170 karštumo orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite ir puoškite mėgstamu glajumi (citrinų/apelsinų/mandarinų sulčių šaukštą sumaišykite su cukraus pudra iki norimo tirštumo).

Print Friendly, PDF & Email