Biscotti II

kai už lango tykiai plūduriuoja lengvutės snaigės… pakvimpa egle iš miško… visa pasineria į Kalėdinių dovanų pirkimo šurmulį… o aš rami… visos perkamos dovanos jau seniai buvo nupirktos, o aš tyliais tamsiais vakarais naršiau interneto  platybes ieškodama minčių valgomoms dovanoms… be kurių jau nebeįsivaiduoju Kalėdų, nes tik su jomis artimiesiems gali padovanoti dalelę savęs, savo nuoširdumo ir tikrų jausmų… pernai kepiau biscotti, šiemet žinojau, kad tikrai kepsiu tik… ieškojau kitų variacijų… už jas esu LABAI dėkinga Aguonėlei ir Gyvenimas yra smulkmenos kurių idėjos pridėjo Kalėdinėms dovanoms tikrojo nuoširdumo 🙂 

biscoti page3

Cinamoniniai biscotti

Reikės:

  • 250 g miltų
  • 1.5 a. š. cinamono
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 220 g cukraus
  • 90 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • Aptepimui:
  • 55 g rudojo cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1 kiaušinis

Viename dubenyje sumaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius, druską. Kitame – tirpintą sviestą išplakame su cukrumi ir vanilės esensija iki purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvienos gerai išplakame. Galiausiai sumaišome birius produktus su sviesto, cukruas ir kiaušiniu mase. 

Gaunasi lipni drėgna masė, iš kurios drėgnomis rankomis ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojame du pailgus kepaliukus, vienodo storumo ir atokiau vienas nuo kito 🙂

Išplakame kiaušinį ir aptepame paruoštus kepaliukus, kuriuos gausiai apibrastome cukraus ir cinamono mišiniu.

Įkaitiname orkaitę iki 160 karštumo ir kepame 40-45 min. Iškepus leidžiame 10-15 min. atvėsti ir supjaustome 1-1,5 cm storumo riekelėmis ir dar pakepame 10-15 min. Atvėsusius iki galo laikome sandariai.

Cinamoniniai biscoti

Šokoladiniai biscotti su makadamijų riešutais

Reikės:

  • 75 g makadamijų riešutų
  • 60 g pieniško šokolado
  • 280 g miltų
  • 30 g kakavos
  • 1,5  a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 220 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 2 L kiaušinių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • kiaušinio aptepimui

Makadamijų riešutus padaliname į keturias dalis. Šokoladą susmulkiname peiliu iki norimo dydžio gabaliukų.

Sumaišome birius produktus: miltus, kakava, kepimo miltelius, druską. Suplakame tirpintą sviestą su cukrumi, vieną po kito įplakame kiaušinius iki vienalytės masės, pridedame vanilės esensijos. Galiausiai sumaišome abi mases, pridedant šokoladą ir riešutus. Kantriai maišome kol nebelieka sausų miltų.

Drėgnomis rankomis ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojame du pailgus kepaliukus, vienodo storumo ir atokiau vienas nuo kito 🙂 Išplakame kiaušinį ir aptepame paruoštus kepaliukus.

Įkaitiname orkaitę iki 180 karštumo ir kepame 25-35 min. Iškepus leidžiame 10-15 min. atvėsti ir supjaustome 1-1,5 cm storumo riekelėmis ir dar pakepame 5-10 min. Atvėsusius iki galo laikome sandariai.

Sokoladiniai biscoti

Riešutų sviesto biscotti su graikiniais riešutais

Reikės:

  • 75 g graikinių riešutų
  • 250 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 220 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 75 g riešutų sviesto
  • 2 L kiaušinių (1 visas, 2-o tik trynio)
  • Aptepimui:
  • kiaušinio baltymo
  • 1 v.š. pieno
  • 2 v.š. cukraus

 Graikiškus riešutus šiek tiek pasmulkiname peiliu.

Sumaišome birius produktus: miltus, kepimo miltelius, druską. Suplakame tirpintą sviestą, riešutų sviestą su cukrumi, įplakame kiaušinį iki vienalytės masės, poto trynį iki vienalytės masės . Galiausiai sumaišome abi mases, pridedant riešutus. Kantriai maišome kol nebelieka sausų miltų.

Drėgnomis rankomis ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojame du pailgus kepaliukus, vienodo storumo ir atokiau vienas nuo kito 🙂 Išplakame kiaušinio baltymo su pienu ir aptepame paruoštus kepaliukus, pabarstome cukrumi.

Įkaitiname orkaitę iki 165 karštumo ir kepame 30-35 min. Iškepus leidžiame 10-15 min. atvėsti ir supjaustome 1-1,5 cm storumo riekelėmis ir dar pakepame 10-15 min. Atvėsusius iki galo laikome sandariai.

Biscoti su zemes riesutu sviestu

Biscotti su karamelizuotomis migdolų plokštelėmis

Reikės:

  • 2 a.š. sviesto
  • 3 a.š. cukraus
  • 100 g migdolų plokštelių
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a.š. apelsinų esensijos
  • 115 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 240 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. kepimo sodos
  • žiupsnelis druskos

Pirmiausia išlydome 2 a.š. sviesto su 3 a.š. cukraus, masei pradėjus burbuliuoti ir karamelizuotis suberiame ir atidžiai išvoliojame karamelėje migdolų plokšteles. Galiausiai pagardiname apelsinų esensija.

Sumaišome miltus su kepimo milteliais, soda, druska. Tirpintą sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, vieną po kito įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome iki vienalytės masės. Galiausiai viską sumaišome, pridedant ir karamelizuotas migdolų plokšteles.

Drėgnomis rankomis ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, formuojame du pailgus kepaliukus, vienodo storumo ir atokiau vienas nuo kito 🙂 

Įkaitiname orkaitę iki 170 karštumo ir kepame ~25 min. Iškepus leidžiame 10-15 min. atvėsti ir supjaustome 2 cm storumo riekelėmis ir dar pakepame 10 min iš vienos pusės ir dar 10 min iš kitos pusės. Atvėsusius iki galo laikome sandariai.

Biscoti su migdolais

Skaniausi man asmeniškai buvo su žemės riešutais ir su karamelizuotais migdolais… mmmm prie kavos ar arbatos puodelio… nerealiai miela dovanoti šiuos skanėstus 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eighteen − 8 =