Bandelės ir batoniukai

jau seniai namie turiu Virtuvės mitų griovėjų knygą „7 ingridientai”, vis gundžiausi visokiais pagardais, padažais, galiausiai susigundžiau pabandyti paprastas bandutes ir batoniuką… viskas keliavo į kulinarinį kalėdinį meet’ą su nuostabiomis super kulinarėmis 🙂

Batoniukui su morkomis ir moliūgais reikės:

  • 75 ml grietinėlės 35 proc. riebumo
  • 75 ml šilto vandens
  • 5 g sausų mielių
  • 3 v.š. cukraus
  • 2 morkos
  • 200 g kvietinių miltų
  • druskos
  • 2-3 v.š. moliūgų sėklų

Batoniuko gamyba: Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mielės ir maišant ištirpiname. Sumaišome tarkuotas morkas, moliūgų sėklas, miltus ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti ~ 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame batoniuką, dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~15-30 min. Laikas minimalus pagal knygą, tačiau man teko gerokai ilgiau pakepti.

Bandutėms su sezamais reikės:

  • 75 ml grietinėlės 35 proc. riebumo
  • 75 ml šilto vandens
  • 5 g sausų mielių
  • 3 v.š. cukraus
  • 200 g kvietinių miltų
  • 2-3 v.š. sezamų sėklų
  • druskos

Bandučių gamyba: Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį supilame cukrų ir mielės ir maišant ištirpiname. Sumaišome miltu0s, sezamų sėklas ir druską. Palengva supilame vandens ir grietinėlės mišinį. Išminkome ir paliekame šiltai pakilti ~ 1 val. Iš pakilusios tešlos suformuojame apvalius kamuoliukus, dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi, paspaudžiame šiek tiek bandutę,  ir kepame 180-190 karštumo orkaitėje ~10-15 min. 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eight + three =