Avienos šonkauliukai su balzamiko-medaus padažu

Nors turiu visą knygą apie mėsos kepimą, bet daug mieliau naudoti tikrai išbandytus receptus… kas liečia šonkauliukų kepimą, tai visus geriausius variantus radau Nidos puslapyje :), kuris – neslėpsiu –  mano vienas mylimiausių 🙂

sonkauliukai balzamike (5)6

Reikės:

  • 6-8 ėrienos šonkaulių eilutė (apie 500-600g)
  • druskos, pipirų
  • šlakelis aliejaus
  • 4 šaukštai balzamiko acto
  • 1 šaukštas medaus
  • 1.5 šaukšto citrinos sulčių
  • šakelė rozmarino
  • vyšninių pomidorų
  • šviežio baziliko

sonkauliukai balzamike (2)6

Mėsa būtinai turi būti kambario temperatūros, o ne ką tik ištraukta iš šaldytuvo. Šiek tiek ja pamarinuokite su druska ir pipirais, pakepkite ant aliejaus vieną pusę ~4 minutes, kad susidarytų plutelė, tuomet taip pat su kita puse.

Perkelkite kepti toliau į 150 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Balzamiko actą, medų, citrinos sultis ir šakelę rozmarino pakaitinkite ir pavirinkite kol dalis skyčių nugaruos ir ims tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, vėsdamas jis dar labiau sutirštės.

Mėsą ištraukite iš orkaitės, užklokite folija, kad sultys nepabėgtų ir mėsa neatvėstų. Pjaustykite kepsniukais ir apliekite padažu.

Patiekite su smulkintais vyšniniais pomidorais, pagardintais šviežiais bazilikais.

sonkauliukai balzamike (4)6

Print Friendly, PDF & Email
Yra kur tobulėtiGerasBeveik puikus skonisPuikus skonisTobulas (No Ratings Yet)
Loading...

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eleven − 4 =