Apelsinų marinatas ir grill lašiša

Pavasaris jau įsibėgėja, netruks atšokinėti basakojė vasara, o kartu su ja ir grill sezonas… tiesa pas mus jis būna ištisus metus, nes grilis kepa itin greitai, o turint anglių briketų uždegiklį pasiruošimas tetrunka 15 min. šis lašišos kepsnys keps kur kas trumpiau, nei marinuosis, bet skonis jo bus ypatingai gaivus, lengvas ir tikrai vasariškas 🙂

Reikės (1 porcijai):

  • lašišos file be odos (200-300 g)
  • 1 apelsino
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • šiek tiek aliejaus

Nutarkuokite apelsino žievelę ir ja įtrinkite lašišą, pabarstykite šiek tiek druska, pipirais ir užpilkite išspaustomis apelsinų sultimis inde, kuriame tilps lašiša ir būtinai visa paskęs sultyse.

Palikite pasimarinuoti kelias valandas, geriausiai per naktį.

Prieš kepimą būtinai aliejumi patepkite groteles, nes tai leis lašišai neprilipti ir išlaikyti puikią formą. Kepkite iš vienos pusės 2-3 minutes ir iš kitos tiek pat.

Patiekite su šviežių pomidorų, agurkų, geltonų saldžiųjų paprikų, saulėgrąžų ir žirnių daigų gaiviu garnyrų. Nepamirškite skiltelės citrinos pašlakstymui.

 

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

eighteen − 6 =