Vištienos suktinukai… kitaip :)


mačiau vieną laidą… kurioje suktinukus pirma apvirė susuktus į maistinę plėvelę… neatsimenu laidos… bet idėja nusprendžiau išbandyti savaip 🙂

Reikės: vištienos (naudojau blauzdeles be kaulų), sūrio (aš ėmiau BRI su baltuoju pelėsiu, bet… vis dar kirba išbandyti su mėlynuoju pelėsiu), džiovintų pomidorų, poros skiltelių česnako, raudonos paprikos, kaparėlių, saldaus sojos padažo, Džiugo sūrio.

Vištieną pamarinavau iš vakaro, kadangi neturiu savo special marinato, mėgstu Santa Maria marinatus :). Vištienos gabaliuke įsukau džiovintą pomidorą, su riekelėmis sūrio, suvyniojau į maistinę plėvelę kaip saldainį 🙂 nepamirškite užrišti galiukus, kad išsaugoti itin skanų natūralų sultinuką 🙂 Vištienos „saldainiukus” verdame šiek tiek pasūdytame vandenyje , paskanintame lauro lapeliais ~ 15 min.

 

Suktinukams šiek tiek pravėsus, atsargiai nukirpkite vieną užrištą galą ir išleiskite suktinukus į karščiui atsparų indą. Nepamirškite sultinuko, būtinai jį išpilkite iš plėvelės šalia „išlukštentų” suktinukų 🙂 tai bus natūralus padažiukas 🙂 nerealiai skanus… beje 🙂

Taigi sutalpinkite suktinukus į indą, apiberkite smulkintomis paprikomis, česnakų skiltelėmis, kaparėliais, apšlakstome sultiniu iš puodo, užberiame Džiugo ir keli lašai saldaus sojos padažo… keliaujam tiesiai į orkaitę, kuriai įšilus iki 200 kepame ~15 min.

netrukus po namus pasklinda… itin alkaną erzinantis kvapas… laikas greitai prabėga ir jau galima mėgautis… sultinga… vakariene… mmmm

Print Friendly, PDF & Email