Vokiškas kepsnys „Schwenkbraten”

Šią savaitė keliaujame po Vokietijos virtuvę. Jau dalinomės labai paprastu, bet skaniu silkės užkandžiu, o savaitgalio kepsniams – puikiai tiks šis receptas. Nors svogūnas dažnas svečias mūsų namuose, bet šiam kepsniui jis tiesiog būtinas ir kuo daugiau tuo geriau, galite naudoti net dvigubą kiekį, o kepant dalį svogūnų užkepti ant kepsnio kartu 🙂

#KarantinoSkoniuKeliones po Vokietiją

Reikės:

  • 3 vidutinių svogūnų
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių česnako
  • šaukštelio džiovintų kadagio uogų
  • šaukštelio garstyčių
  • šaukštelio džiovinto čiobrelio
  • šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
  • šaukštelio ciberžolės
  • žiupsnio aštrių pipirų
  • šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų balto vyno acto
  • 1-1,5 kg kiaulienos mentės

Svogūnus supjaustykite ir rankomis šiek tiek pamasažuokite, kad pradėtų skirtis sultys. Tuomet sudėkite visus prieskonius, įpilkite aliejų, vyno actą ir šaukštų patrinkite, kad visas marinatas susimaišytų.

Mėsą supjaustykite 2-3 cm storio kepsniais.

Inde, kuriame marinuosite mėsą, dėkite sluoksnį marinato, tuomet sluoksni mėsos, vėl marinato, vėl mėsos, paskutinis sluoksnis turi būti marinato.

Palikite marinuotis parą šaldytuve.

Kepkite kepsninėje arba grilio keptuvėje kiekvieną pusę ~ 10 minučių. Palaikykite 5 minutes uždengtame inde su dangčiu.

Print Friendly, PDF & Email