Trupininis obuolių pyragas

nežinau kaip jums… bet man obuolių pyragas primena babytę kaime… tiesa ji kepdavo vadinamąjį „paskenduolį”… bet jis būdavo šlapias, obuolinis ir kvepiantis cinamonu… hmmmm…. niekad nekepiau trupininio… niekad… pastaruoju metu vis kartojuosi… tad aptikus šį receptuką viename forume nusprendžiau nėr čia ko laukt kol obuoliai iš kaimo pasibaigs 🙂

Reikės:

  • 170 gr. sviesto
  • 1 stiklinė cukraus (200 ml)
  •  2 stiklinės miltų (400 ml) 
  • 300 gr. smulkiai supjaustytų obuolių
  • Vanilinio cukraus, cinamono


Sviesto pakelį sutarkuoti per burokinę tarką. Sumaišyti tarpusavyje cukrų ir miltus. Suberti viską į vieną indą ir maigyti tarp pirštų tą masę, kad viskas į trupinius pavirstų. Nusilupti obuolių, smulkiau juos pasipjaustyti. Įdėti kepimo popieriaus į formą paberti ant dugno pusę trupinių, sudėti obuolius ir užberti likusius trupinius. Kepti apie valandą 200 laipsniu orkaitėje. Skaniausia… žinoma šiltas su ledais 🙂

Print Friendly, PDF & Email