Trinta moliūgų ir paprikų sriuba

Ar dažnai valgote sriubą? Derėtų sako sriubą valgyti kiekvieną dieną. Bet mūsų namuose gyvenantys labai išrankūs sriuboms, jei rinkti skaniausią – tai nugalėtų barščiai su rūkytais petukais, skrandukais arba auselėmis su grybais (pastarosios receptą rasite naujoje knygoje Lietuvos virtuvė), sekančiose vietose dominuotų daržovių sriubos, tiek šviežių daržovių su sultiniu, tiek su pienu, tiek trintos. Štai vieną ju – gurmaniška – siūlome ir Jums pasilepinti artėjantį savaitgalį 🙂

Reikės (2 porcijoms):

  • 3 raudonų saldžiųjų paprikų
  • 300 g saldaus nuvalyto moliūgo
  • 300-400 ml daržovių sultinio
  • 50 g saulėgražų daigų ir keli papuošimui
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 1 arb. š. kokosų aliejaus (arba ghee sviesto)
  • 6 virtų didesnių krevečių

Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir apdeginkite ant griliaus arba orkaitėje, kol odelė pajuosta, tuomet sudėkite į lėkštę, apvyniokite kepimo foliją ir palikite atvėsti. Atvėsus kruopščiai nulupkite odelę ir šiek tiek pasmulkinkite.

Moliūgą supjaustykite kubeliais ir išvirkite sultinyje, jo perteklių nupilkite. Sudėkite keptas smulkintas paprikas, saulėgražų daigus ir viską sutrinkite iki vienalytės masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite iš abiejų pusių krevetes.

Sriubą patiekite su keptomis krevetėmis ir keliais saulėgrąžų daigais.

Print Friendly, PDF & Email

2 komentarai “Trinta moliūgų ir paprikų sriuba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

4 + 1 =