visai netyčia… klaidžiodama po interneto platybes užtikau šį kinietiškų vištienos kulšelių marinatą… vis svarsčiau ar tik nebus per sūru… bet išbandžius supratau, kad geresnio, sodresnio ir sultingesnio marinato iki šiol nebuvau ragavus… ir ilgai jis dar bus naudojamas mano virtuvėje 🙂
Reikės:
- 12 blauzdelių
- 200 ml šviesaus sojos padažo
- 100 ml šviežio medaus
- 3 cm sutarkuoto imbiero
- dvi skilteles česnako
- pusės citrinos sultis
- šaukštelį aitriosios paprikos miltelių (pakeičiau rūkyta paprika)
- sezamų pabarstymui
Visus ingridientus sumaišome ir sumerkiame nuplautas blauzdeles… marinuojame parą, tikrai verta palaukti 🙂
Kitą dieną įkaitiname orkaitę iki 200 karštumo. Kepimo inde (naudojau stiklinį) išdėliojame blauzdeles ir išpilame visą likusį marinatą ant jų. Viskąą apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 45 minutes arba kol gražiai apskrus.
garnyrui puikiausi tiko bulvių košė su morkomis ir pomidorų salsa su bazilikais bei česnakais 🙂
Aciu uz skanius pietus,labai patiko sios kulseles ir bulviu kose! 😉
Džiaugiuosi kad patiko 😉