Slyvų keksas

viskas prasidėjo nuo šio Neringos recepto… pripažįstu slyvos nėra mano mėgstamiausias dalykas… bet šiame kekse jos tiesiog tobulos… tad tikrai dar ne kartą kepsiu šį gardėsį… gal net sekantis bus Daivos variantas 🙂 va taip ir pradedi… valgyti tai, ko anksčiau sakydavai kad nemėgsti 🙂

Reikės:

  • 125 g sviesto
  • 190 g miltų
  • 155 g cukraus
  • 2 kiaušinių L dydžio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 2 v. š. karšto vandens
  • 2 v. š. naminės vanilės esensijos (arba  1 a. š. vanilinio cukraus )
  • 400 g slyvų
  • migdolų plokštelių

Miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų (jei dedat vietoje vanilės esensijos) išmaišykite.

Sviestą ištirpinkite, supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite iki vientisos masės.

Atskirai išplakite kiaušinius ir supilkite į miltų mišinį.

Įpilkite karšto vandens ir naminės vanilės esensijos mišinį ir gerai išmaišykite.

Tešlą pilkite į kepimo formą. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, supjaustykite į 8 dalis. Ant pyrago viršaus išdėliokite slyvas, ant viršaus užberkite migdolų plokštelių. 

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepkite 25-30 min. 


Print Friendly, PDF & Email