Taip taip aš irgi esu Neringos suviliota, o duonelė tikrai puiki, o dar pagardinta… džiovintų pomidorų dribsniais… mmmm saldžiai sūri ir labai gardi 🙂
Reikės (12×25 cm formai):
- 500 g kvietinių rupaus malimo miltų
- 7 g sausų mielių maišomų su miltais
- 3 valg. š. kviečių gemalų
- 1,5 valg. š. rudojo cukraus
- 1 valg. š. druskos
- 500 ml šilto vandens
- 3 valg. š. Arimex linų sėmenų
- 4 valg. š. Arimex saulėgrąžų sėklų
- 2 valg. š. Arimex sezamų sėklų
- 3 valg. š. Arimex moliūgų sėklų
- 3 valg. š. džiovintų pomidorų dribsnių
Miltus sumaišykite su mielėmis.
Sudėkite visus kitus sausus produktus ir viską gerai išmaišykite.
Užpilkite šiltu vandeniu (šiltu, o ne karštu, tai galite nustatyti patys, jei galite išlaikyti pirštą vandenyje 15 sekundžių, tai jis jau pakankamai šiltas, o ne karštas) ir viską gerai išmaišykite.
Palikite šiek tiek pakilti, kepimo forma ištepkite aliejumi, sudėkite duonelę ir pakildykite 10 min šiltai, toliau kepkite 40-50 min. 220 karštumo orkaitėje.
Pridenkite rankšluosčiu išemę ir orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Skanaukite su prieskoniniu sviestu. Puikiai tinka šventiniams stalui ir net gi dovanoms 🙂