Šildanti antienos sriuba

Ar pastebėjote? Ketvirtoji sriuba iš eilės mūsų puslapyje 🙂 Pripažįstam, kad sriubos mokomės valgyti daugiau. Iki šiol mūsų namuose jos būdavo tikrai per retai. O šis receptas skirtas tam tikra prasme likučiams sunaudoti, tačiau kvapas, skonis tikrai neįtikėtinas, o ką jau bekalbėti apie gydančią sultinio galią. Kaip tik vėstančiam ir rudenėjančiam rudeniui…

Lėtai kepta višta, antis, žąsis yra puikus receptas rytojaus svečiams, kai norite puikaus burnoje tirpstančio rezultato rytojaus svečiams arba savo šeimai palepinti. Pamarinuotą paukštį kepimo rankovėje ar inde su dangčiu per naktį kepame 90°C orkaitėje 10 valandų. Rekomenduoju kepti su indu, nes tuomet su juo tiesiai paprasta bus patiekti ant stalo. Na o sočiai prikirtus švelnios paukštienos, neskubėkite išmesti to kas liko – atrodo nebevalgoma. Jeigu rytoj nevirsite sriubos – kaulus sušaldykite.

Reikės:

  • sauja džiovintų šilbaravykių
  • paukštienos kaulų likučių su oda
  • 2,5 l vandens
  • 1 anyžiaus
  • 1 mažos cinamono lazdelės (3-4 cm)
  • 5 kvapiųjų pipirų
  • 5 juodųjų pipirų
  • 2 lauro lapų
  • 3 gvazdikėlių
  • sauja džiovintų šilbaravykių
  • 3 stiebų saliero
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 skiltelės česnako
  • 4 v.š. sojos padažo
  • sauja džiovintų šilbaravykių
  • kiaušinių makaronų

Džiovintus šilbaravykius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti.

Paukštienos kaulus užpilkite vandeniu, sudėkite prieskonius (anyžius, cinamonas, pipirai, lauro lapai, gvazdikėliai), užvirinkite ir virkite 1 valandą.

Po valando sudėkite salierą, svogūną, česnaką, supilkite sojos padažą. Virkite dar 1 valandą.

Nukoškite sultinį, jei ant kaulų yra mėsos likučių, juos nuimkite, jie puikiai papildys sriubą. Sultinį užvirinkite, sudėkite makaronus, mėsos likučius, smulkintus grybus ir pagardinkite šviežiomis kalendromis arba dar puikiai tiks šviežūs ridikėlių, o gal net pankolio daigai.

Print Friendly, PDF & Email

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

3 × three =