Lengvučiai ir puručiai kaip debesėliai ricotos keksiukais su vyšniomis… dar vienas knygos „Idėjos švenčių stalui” išbandytas receptas 🙂
Reikės:
- 3 kiaušiniai
- 100 g minkšto sviesto
- 170 g cukraus
- 250 ricottos sūrio
- 3 a.š. tarkuotų apelsino žievelių (arba 1 a.š. esensijos)
- 5 v.š. apelsinų sulčių
- 250 miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 200 g vyšnių (gali būti ir šaldytos)
- cukraus pudros
- druskos
Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir pastatome į šaldytuvą.
Kiaušinių trynius, sviestą ir cukrų gerai išsukame. Įmaišome sūrį, apelsino žieveles, sultis, miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišome. Pabaigoje atsargiai įmaišome baltymus ir pripildome keksiukų formeles (kadangi kepiau popierinėse kurios paruoštos naudoti, niekuo netepiau, recepte siūlo ištepti sviestu).
Keksiukų viršuje įspaudžiame vyšnias. Jei naudojate šaldytas prieš tai būtina jas atšildyti ir nuvarvinti sulčių perteklių.
Kepame 160 karštumo orkaitėje ~ 25-30 min.
Iškepusius keksiukus atvėsiname šiek tiek ir pabarstome cukraus pudra.