Raudonasis pesto

Tikriausiai kai pagalvojat apie Italiją, pirmas prisimenamas kąsnis buvo pagardintas pesto? Žalio, turtingo bei žolelių aromato kupino skonio. Tačiau mes pasigaminkime ne žalią, o raudonąjį pesto – kuriam paruošti naudojami saulėje džiovinti pomidorais. Tai priedas, kurio dažnai rasite mūsų šeimos šaldytuve, naudojame tiek užtepėlėms, tiek troškinams, tiek salotoms.

#KarantinoSkoniuKeliones po saulėtą Italiją 🙂

Reikės:

  • 150 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 50 g aliejaus (galite naudoti likusį nuo džiovintų pomidorų)
  • 25 g skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • saujos šviežių baziliko lapelių
  • šaukšto šviežaus raudonėlio lapelių
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto kedrinių pinijų
  • 1 šaukšto migdolių (be odelių)
  • 25 g tarkuoto parmezano sūrio

Jeigu neturite migdolų be odelių, užpilkite migdolus verdančiu vandeniu ir po 10 minučių juos lengvai nuvalysite.

Džiovintus pomidorus, migdolus, česnaką šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į trintuvę, kartu sudėkite ir visus kitus likusius ingredientus.

Viską sutrinkite iki vientisos masės.

Vualia! Greitas gaivus užkandis, kurio likučiais galite drąsiai gardinti tiek kepsnį, tiek naudoti bandelių įdarui.