Tikriausiai kai pagalvojat apie Italiją, pirmas prisimenamas kąsnis buvo pagardintas pesto? Žalio, turtingo bei žolelių aromato kupino skonio. Tačiau mes pasigaminkime ne žalią, o raudonąjį pesto – kuriam paruošti naudojami saulėje džiovinti pomidorais. Tai priedas, kurio dažnai rasite mūsų šeimos šaldytuve, naudojame tiek užtepėlėms, tiek troškinams, tiek salotoms.
#KarantinoSkoniuKeliones po saulėtą Italiją 🙂
Reikės:
- 150 g saulėje džiovintų pomidorų
- 50 g aliejaus (galite naudoti likusį nuo džiovintų pomidorų)
- 25 g skrudintų sezamų sėklų aliejaus
- saujos šviežių baziliko lapelių
- šaukšto šviežaus raudonėlio lapelių
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto kedrinių pinijų
- 1 šaukšto migdolių (be odelių)
- 25 g tarkuoto parmezano sūrio
Jeigu neturite migdolų be odelių, užpilkite migdolus verdančiu vandeniu ir po 10 minučių juos lengvai nuvalysite.
Džiovintus pomidorus, migdolus, česnaką šiek tiek pasmulkinkite ir sudėkite į trintuvę, kartu sudėkite ir visus kitus likusius ingredientus.
Viską sutrinkite iki vientisos masės.
Vualia! Greitas gaivus užkandis, kurio likučiais galite drąsiai gardinti tiek kepsnį, tiek naudoti bandelių įdarui.